Bár a hagyományos televíziózást internetes médiaközponttá változtató Google TV nem indult valami fényesen, a keresőóriás mégis rágyorsít, a tavaly kiesett partnerek helyett két nagyágyú száll be a gyártásba.
A Google TV amerikai indulása enyhén szólva is harmatos sikereket hozott, miközben hardvergyártók is kihátráltak a projekt mögül: a Logitech leállította Google TV platformra épülő set-top boxának gyártását, az Intel pedig felszámolta azt a részleget, amelyben a tévés hardverekhez gyártott alapelemeket. A felhasználók túlbonyolítottnak találták az Android egy korábbi változatára épülő kezelőfelületet, a legfontosabb amerikai tévétársaságok pedig blokkolták webes tartalmaik streamelését a Google platformjára. Ennek ellenére a Google nem adja fel, sőt erősíteni szeretne - nem csoda, hiszen az Apple felől is a tévés törekvések felturbózásáról érkeznek hírek.A Sony Google-alapú készüléke, az Internet TV: hamarosan nem lesz egyedül

Tigrisekkel megtámogatva A Google bejelentése szerint két fontos gyártó, az LG és a Samsung is bemutat olyan okostelevíziókat, amelyeken a Google TV platform legfrissebb változata fut. Az eszközöket a január 10-én induló Consumer Electronics Show keretében lehet először kipróbálni, és forgalmazásuk is hamarosan megkezdődhet. Tévékészülékek terén eddig csak a Sony mutatott be Google TV-re épülő modellt, más gyártók (köztük a kihátráló Logitech) külön csatlakoztatható set-top boxok formájában támogatta a platformot.

Így viszont a televíziók három legnagyobb gyártója állt be a Google TV mögé, amely jelzés értékű abban a tekintetben, hogy ezek után kisebb gyártók is bátrabban vállalják fel a platformot - elsőként a hazánkban kevéssé ismert amerikai Vizio jelentette be, hogy szintén bemutat Google TV-s készülékeket.

Az Apple letámadja a nagyszobákat
Google TV: bedobta a törülközőt a Logitech
Az Intel kihátrál a nappaliból

Növekedés belsőleg A Google TV-t futtató eszközökhöz eddig főként a Marvell gyártott chipeket, ebbe a folyamatba a tajvani MediaTek is beszáll, miközben a Google bejelentése szerint újrakezdődtek a tárgyalások a legfontosabb amerikai és nemzetközi tévécsatornákkal az internetes tartalmak használatáról. Emellett megnőtt speciálisan "droidos tévére" írt Android alkalmazások száma is, már 150-nél is több kifejezetten tévés használatra tervezett app érhető el. A platform októberi frissítése ráadásul nagyon jót tett a Google TV népszerűségének, a keresőóriás bejelentése szerint azóta sokszorosára növekedett a napi aktivációk száma.

A Reuters és a DisplaySearch piackutató előrejelzése szerint a televíziók 2011-ben teljesen stagnáló piaca idén újra növekedésnek indul, körülbelül 2 százalékkal - az emelkedést ráadásul pont a magasabb árkategóriás, extra funckiókkal (például interneteléréssel) rendelkező készülékek forgalma okozhatja.

Öt év alatt háromszorozná félvezetőgyártási kapacitását a Samsung

Ha ez összejön, 2027-re szorosabbá teheti a versenyt a TSMC-vel.
 
A vállalatoknak egy-egy speciális feladatra, új projektre bizonyos esetekben gazdaságosabb és eredményesebb külső erőforrásokat bevonni, mint a főállású munkatársakra bízni a munkát.

a melléklet támogatója a Hays Hungary

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.