Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár bemutatta helyetteseit. Az ágazati stratégia várhatóan augusztusban készül el.
A napokban létrejött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációs Államtitkársága, amely egyközpontú irányítást gyakorol a hazai infokommunikációs ágazat felett - jelentette be az Informatikai Vállalkozások Szövetségének szerda esti rendezvényén Nyitrai Zsolt, az NFM múlt héten kinevezett infokommunikációs államtitkára.

A politikai államtitkár bemutatta a közvetlen csapatát is: az elektronikus hírközléssel, a spektrum- és frekvenciagazdálkodással, az audiovizuális médiaszabályozással, továbbá a postaszabályozással kapcsolatos feladatokért Vasváriné dr. Menyhárt Éva, míg az egységes kormányzati infrastruktúra fejlesztéséért és üzemeltetéséért Vályi-Nagy Vilmos felel, mindketten helyettes államtitkárként.

Vasváriné dr. Menyhárt Éva az ELTE Jogtudományi Karán diplomázott 1980-ban. A kezdetektől fogva a Magyar Telekom Nyrt.-nél illetve annak jogelődeinél különböző jogi és marketing területeken dolgozott. 1997 óta a társaság szabályozói kapcsolatok és árpolitika ágazatának munkatársa, 2000-től pedig a szabályozói és nagykereskedelmi ágazat igazgatója volt. Tavaly áprilisban a Nemzeti Hírközlési Hatóság főigazgatójának nevezték ki.

Vályi-Nagy Vilmos okleveles közgazdász, 2008 szeptemberétől a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának gazdasági és informatikai országos parancsnok-helyetteseként dolgozott. Korábban a VPOP Informatikai főosztályát vezette.

Fehér Könyv és stratégia | Nyitrai Zsolt elmondta: megkezdték a cégek, háttérintézmények átvilágítását, és még a nyár folyamán közzé akarnak tenni egy Fehér Könyvet, amelyben "az előző kormány felelőtlenségét akarják bemutatni" az infokommunikációs ügyekkel kapcsolatban - fogalmazott az államtitkár. Ezt követően párbeszédet kezdeményeznek a hazai piac szereplőivel. Ez alapján nyár végére születhet meg az új kormány infokommunikációs stratégiája, amelynek közeppontjában a hazai kis- és középvállalkozások megerősítése lesz; az államtitkár ugyanakkor a multinacionális vállalatok szerepét is kiemelte, akik "sok honfitársunknak adnak munkát".

Nyitrai Zsolt az államtitkárrá történt kinevezését követően leköszönt a Fidesz informatikai és telekommunikációs munkacsoportjának vezetéséről, a feladatot Koszorús László, a Fidesz országgyűlési képviselője vette át.

Milliónyi app elutasításával mosdatja magát az Apple

Cupertino részletes jelentést adott arról, mennyit dolgozott tavaly azon, hogy eszközeire ne lehessen káros alkalmazásokat telepíteni. Van azonban olyan helyzet, amikor a sok is kevés lehet.
 
...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.