A dél-koreai gyártó mostantól legalább négy évig biztosítja készülékei biztonsági frissítését.

A Samsung hétfőn jelentette be, hogy jelentősen kitolja azt az időszakot, amely során biztonsági frissítésekkel látja el az általa gyártott telefonokat. A megjelenést követően "legalább négy évig" nyújtott szoftveres védelem kétségtelenül jobban hangzik, mint az eddig alkalmazott gyakorlat, ami a nem kritikus problémák esetében két évig volt garantált. Igaz, utóbbi időszakot bizonyos készülékek esetében (mint amilyen a csúcskategóriás Galaxy S) még megtoldották egy plusz évvel, amikor a korábbi havi frissítések helyett már lassabb, negyedéves ütemben érkezett a "távgyógyítás". Az alapból csak negyedévente frissített olcsóbb készülékeknél viszont két év után eddig nem lehetett már javításra számítani.

A mostani bejelentésből kiderül, hogy a kitolt támogatás, amely a cég mobiljai mellett a tabletekre is vonatkozik, nem csak a jövőben érkező modellekre érvényes, hanem a 2019 óta debütált eszközökre is. A hosszabb védelem kiterjed a Samsung legolcsóbb, belépő szintű termékeire is, mint amilyen a Galaxy A10e. A kettős mérce azonban nem tűnik el teljesen: a vállalat egyes alsóbb kategóriás eszközei továbbra is csak negyedévente kapnak majd frissítéseket, miközben a drágább modelleknél ez havonta érkezik.

Együttműködési kényszer

A sajtóközlemény kiemeli a vállalat eltökéltségét a felhasználók digitális biztonságának megteremtésében, amit számtalan partneri együttműködéssel igyekszik a lehető legjobb minőségben és legszélesebb körben tenni. Az iparági összefogás valóban kiemelkedő téma az Android esetében, amely - ellentétben az Apple mobil operációs rendszerével - egy seregnyi gyártó tengernyi különböző modelljén működik.

A mostani bejelentést is részben egy ilyen partnerség tehette lehetővé: tavaly év végén derült ki, hogy a Qualcomm és a Google közös munkájának köszönhetően a Snapdragon csipekkel szerelt telefonok esetében ellátják a szállítókat mindennel, ami a négyéves szoftveres védelemhez szükséges. Mindez persze önmagában nem lett volna elég a Samsung hétfői vállalásához, hiszen a Qualcomm-Google együttműködés nem hat ki azokra a modellekre, amelyekben a koreaiak saját fejlesztésű Exynos processzora dolgozik.

A biztonsági ciklus vitán felül üdvözlendő kitolása nem csupán a telefonjukat hosszabb ideig használó vásárlóknak jöhet jól, hanem általában is segíthet tisztábban tartani a digitális világot. Ha a mobilok átlagos használati idejük végéig megkaphatják a szükséges védelmet, az nehezebbé teszi a kiberbűnözők dolgát, és például csökkentheti a botnetes támadások gyakoriságát, intenzitását is. 

Villantási kényszer

A Samsung mobilos divíziója meglehetősen rosszul zárta a tavalyi évet, így érthető, ha a gyártó megpróbál mindent azért, hogy termékeit vonzóbbnak láttassa a vásárlók szemében. A Gartner frissen közölt adatai szerint a cég ugyan megőrizte elsőségét a szállítók között, ám éves szinten közel 15 százalékkal estek az eladásai. A záró negyedév különösen keserű pirulát hozott a Samsungnak: az ünnepi szezonban ugyanis az Apple lett a legnagyobb mobilgyártó - ilyesmire pedig 2016 óta nem volt példa.

Biztonság

Így árasztotta el az amerikai híroldalakat a pornó

Miután a VidMe nevű videómegosztó domainjét megvette egy pornós cég, több lap oldalán is felnőtt tartalmak kezdtek megjelenni.
 
Hirdetés

Belépő szinten dob nagyot a tároláson a Dell EMC PowerStore 500

Garantált 4:1-es deduplikációval, nagyobb teljesítménnyel, frissített szoftveres képességeivel teszi magasra a lécet a tárolókörnyezet modernizálásában és a gyorsan fejlődő adatigények kiszolgálásában a Dell EMC PowerStore. Beleértve az all flash termékcsalád legkisebb tagját is, amely megérkezett Magyarországra.

Hirdetés

Növekvő elvárások a szállodai Wi-Fi hálózatokkal szemben – hogyan biztosítható a versenyelőny?

A Wi-Fi ma már szinte valamennyi szálláshelyen alapvető szolgáltatás. Ezzel arányosan a vendégértékeléseknek is javuló tendenciát kellene mutatniuk – mégsem ez a helyzet. Mit hiányolnak a vendégek, és hogyan biztosíthatja egy szálloda a legújabb vendégigényeknek történő megfelelőséget? Ennek járt utána egy a lezárások után készült friss kutatás.

Radikális átalakulást és innovációs kényszert hozott a szállodaiparban a COVID.

a melléklet támogatója a TP-Link

CIO KUTATÁS

A PANDÉMIA HATÁSAIRÓL

Az ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Informatikai Intézetével végzett kutatásunkban. Segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

MEHET

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.