A marketing- és CRM-megoldásokat fejlesztő HubSpot felvásárlásával nem csak házon belül találhatnak szinergiákat, de eredményesebben versenyezhetnek például a Microsofttal.

Bejött a Reuters korábban megszellőztetett tippje: a Google anyavállalata, az Alphabet komoly felvásárlási ajánlatot tett a HubSpot tulajdonjogáért. A kiszemelt vállalat kevesebb mint két évtizede működik, de jelentőségét mutatja, hogy az árcéduláján 31 milliárd dollár szerepel.

A HubSpot elsősorban online marketingszoftverek fejlesztésével szerzett magának hírnevet, majd az évek folyamán egyre tekintélyesebb portfóliót épített ki, amely így már lefedi többek között az ügyfélkapcsolatkezeléshez (Customer Relationship Management – CRM) kötődő feladatokat is. Mindez kiváló lehetőség a Google számára, hogy házon belül építsen fel egy szépen egymásra épülő felhős megoldáscsomagot, amivel a remények szerint jobb esélyekkel tud vállalati ügyfeleket csábítani magához.

Ideális páros

A HubSpot az úgynevezett inbound marketingre specializálódott, azaz a kalsszikus általános hirdetések helyett a személyre szabott formákat támogatják, ahol a potenciális ügyfél maga kezdeményezi a kapcsolatfelvételt. Például azért, mert a termékről videós bemutatót nézett egy tartalomkészítőnél, vagy éppen a témába vágó kereses kapcsán dobta fel a webshopos ajánlatot.

Történetesen nem csak ilyen csatornák és megoldások akadnak a Google-nél (YouTube, Google Ads), hanem az ügyfélkezelés szempontjából elengedhetetlen alkalmazások is, mint például a Gmail vagy éppen a naptár funkció. Ezeket már a most bejelentett felvásárlás előtt elkezdték összehangolni a felek, de a szinergiák teljes kihasználása nyilván akkor tud megvalósulni, ha egy kézbe kerül az irányítás.

Rettegjen a Microsoft?

A Reuters által megszólaltatott szakértők az ügylet kapcsán a Microsofttal szembeni verseny kiéleződését emelték ki. A Google Workspace irodai alkalmazáscsomag már most is komoly riválisa az Office, illetve Microsoft 365-nek, ám a CRM-oldal megerősítésével a keresőóriás alternatívát tud majd kínálni Redmond Dynamics termékvonalára is.  

Az idei első negyedévben a messze nem ideális világgazdasági klíma ellenére 23 százalékos növekedést produkáló, több mint 7600 munkatársat foglalkoztató HubSpot azonban egy másik területen talán legalább ilyen nagy hasznot tud hozni a Google-nek. A vállalat ugyanis (szabályozói nyomásra) az év második felében tervezi "kipurgálni" böngészőjéből a harmadik felek által futatott sütiket, ami viszont jelentősen megnehezíti a hirdetések targetálását. A kieső információból adódó hátrányokat viszont tompíthatja a HubSpot rendszerében keletkező tengernyi adat.

Mindez persze egyelőre csak feltételes módban értendő, mivel a felvásárlást a vevő jelentősége és az akvizíció nagyságrendje miatt borítékolhatóan nagyon alaposan megvizsgálják majd a versenyfelügyeleti szervek a világban. A már emlegetett Microsoftnak például nagyon sok munkájába és közel két évébe került elfogadtatnia a hatóságokkal az Activision Blizzard szűk 70 milliárd dolláros felvásárlását.

Cloud & big data

Űrből vezérelt reklámkampányokkal operálnak Japánban

Bejött a káposztaföldek tesztjellegű műholdas monitorozása, így várhatóan kiterjesztik a japán űrügynökség és a Dentsu marketingcég partnerségét.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.