Konzumer tech

Itthon már szinte mindenki netezik a mobilján

Egy friss felmérés szerint jelenleg 6,2 millióra tehető a hazai felnőtt okostelefon-használók tábora, akik közül nagyjából 6 millióan szörfölnek is mobiljukon.
 
Felvásárolja a VMware-t a Broadcom
A hírek szerint sikeresnek bizonyultak a hét elején megszellőztetett tárgyalások, a Broadcom eddigi legnagyobb akvizíciójával egy csapásra jelentős szoftverpiaci szereplővé változik.
A pandémiás kényszerdigitalizáció sem fogott ki a magyar kisvállalkozásokon
Gyorsabban szereztek immunitást a digitalizációval, mint a Coviddal szemben.
30 millió ember személyes adatát dobták fel a netre
A Telegramon minden ellenszolgáltatás nélkül elérhetővé tett csomag egy több évvel ezelőtti akcióból származik.
Már azelőtt ellophatják fiókadatainkat, mielőtt regisztrálnánk
De lehetséges ez? Igen, bár a támadók sikere nem garantált: kell hozzá némi előkészület és szerencse is. De a támadókat nem sürgeti az idő...
A kriptokatasztrófa még jót is tehet a web3-nak
A piacok beszakadása az elemzők szerint olyan folyamatokat gyorsíthat fel, amelyek nyomán jelentéktelenné válna a mesterségesen felpumpált projektek.
Szövegből képet varázsoló algoritmusával flexel a Google
A cég szerint semelyik másik hasonló alkalmazás nem képes szövegből ennyire élethű képeket, például egy hóban álló karateöves sárkánygyümölcsöt alkotni.
2024 elejére csúszhat a globális digitális adómegállapodás
A francia pénzügyminiszter jelentős késésre figyelmeztetett a tavaly októberben elfogadott reformtervezet megvalósításában.
Mérföldkövek éve lesz 2022 a játékiparban
A pandémia csendesedése sem vetette vissza a szektort, amely idén várhatóan átlépi a 200 milliárd dolláros szintet.
Durva adatok az egyre égetőbb informatikushiányról
Az IVSZ szerint megtört az IT-szakok iránti növekvő érdeklődés évtizedes trendje, a lemorzsolódás és az elvándorlás továbbra is magas, ráadásul egyre kevesebben végeznek a tanárszakokon is.
Felhőben az erő
Gyorsan változó hardveres technológiák, finomodó szoftveres környezet és felkészültebb humán erőforrás teszi jövőbiztossá a felhőt.
Hirdetés

Felhőben az erő

Gyorsan változó hardveres technológiák, finomodó szoftveres környezet és felkészültebb humán erőforrás teszi jövőbiztossá a felhőt.

Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.