A Magyarországon bejegyzett online kiskereskedelmi vállalkozások pályázhatnak a díjra.
Hirdetés
 

A közönségszavazás már elindult, és április 26-ára az is kiderül, hogy melyik lesz az a 21 kkv és nagyvállalat, melyek közül a szakmai zsűri kiválasztja Az Év Internetes Kereskedője verseny díjazottjait. A versenyen minden Magyarországon bejegyzett online kisekreskedelmi vállalkozás indulhat.

Tavaly több mint 40 ezren szavaztak. Idén még nagyobb az érdeklődés, a szervezők – az eNET, a Next Wave Europe, az Ecommerce Hungary (korábban SzEk.org), és az IVSZ – közleménye szerint időarányosan minden eddiginél többen adták le voksukat kedvenc webáruházukra. A szervezők ajándéksorsolással is serkentik a szavazókedvet. A részletek a verseny honlapján olvashatók, és a szavazatokat is ott lehet leadni.

Tavaly nagyvállalati kategóriában a Decathlon Magyarország, a kkv-k között pedig a Háda Webshop nyerte a díjat.

A szakmai és szubjektív megítélés is fontos

Bár a díjazottak kiválasztásában fontos szerepet kap a vásárlóközönség, az objektíven mérhető teljesítmény is számít: ez utóbbi testesíti meg a szervezők által felkért szakmai zsűri. Így a kereskedők lényegében két visszajelzést is kapnak: egyrészt a vásárlói elégedettségről az online kiskereskedelmi csatornák legelkötelezettebb használóitól, másrészt szakmai visszajelzéseket is kapnak a piacon elért pozíciójukról – állítja Deák András, a Next Wave Europe SmartCommerce igazgatója.

A vásárlóközpontúság fontossága a díjakban is tükröződik. A zsűri díjazza a legjobb online kampányt és a legjobb vásárlói élményt is. Emellett a leginnovatívabb kereskedő és a többcsatornás értékesítés legjobbja is díjat kap majd.

A hazai e-kereskedelem az eNET adatai szerint minden az értékesítési, mind pedig a keresleti oldalon átlagosan évi 10-20 százalékkal bővült az elmúlt tíz évben – ma már mindenféle netre kapcsolódó eszközről vásárolunk. Ennek a kiskereskedelmen túlnyúló hatásai is vannak. Megnőtt az igény például a bankkártyás fizetésre: a vásárlók 46 százaléka preferálná online vásárlásai során, míg a netes áruházaknak csak harmada biztosítja ezt. És már itt van a mobilfizetés is, amivel kapcsolatban jelentős a fogyasztók várakozást tapasztalnak a webáruházak üzemeltetői.

Emellett megfigyelhető, hogy a hagyományos bolti kereskedelem szereplői is érdeklődnek az e-kereskedelemben bevált digitális eszközök – tárolt fizetési adatok, személyre szabott ajánlatok, kiterjesztett valóság stb. – iránt. De az érdeklődés kölcsönös: nemzetközi trend, hogy a kiskereskedelmi cégek több platformon, de egységesen szeretnék kiszolgálni a vásárlóikat.

Piaci hírek

Ezek voltak az amerikai techcégek legnagyobb EU-s büntetései

A Google szerdai, 4,3 milliárdos rekord bírsága mellett az Európai Bizottság már korábban is kiosztott néhány csekket.
 
A szállodaipar soha nem látott hatékonysággal képes kiszolgálni a pihenést és a kikapcsolódást. Ugyanakkor rengeteg munka és erőforrás van mögötte, hogy ön ezt cikket hotelszobája kényelméből olvashatja.

a melléklet támogatója a TP-Link

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.