A Boeng Black Androidra épül, moduláris felépítésű és minden áron őrzi az adatainkat.

Alapos munkát végezhetnek a Boeing fejlesztői, mivel a cég okostelefonjának első bejelentése óta majdnem két év telt el. A mostani nyilatkozatban sem ejtenek szót mindenről, de már legalább tudjuk, hogy a projekt létezik, neve is van a terméknek és az eszköz annyira biztonságos lesz, hogy akár az életünket is rábízhatjuk.

Ez is fekete, de ez Boeing

A Boeing Black hasonló igényeket szeretne kielégíteni, mint a korábban bemutatott Blackphone, azzal a különbséggel, hogy itt nem a mobilok között kommunikáció, hanem a készülékben tárolt adatok biztonsága áll a középpontban. A Boeing már az első infók kiadásakor is egyértelműen utalt arra, hogy a készülő mobilt nem az átlagfelhasználónak, hanem az állami szervek alkalmazottainak, szervezeteink szánja, így az összes ott érvényben lévő szabályozásnak igyekeznek megfelelni.

A készülék két jelszava a biztonság és modularitás: előbbiről a kivonatos tájékoztatáson túl nem sok konkrétumot árult el a Boeing közleménye, de azt igen, hogy kiemelt szerepet kap az adatok titkosítása, ami a tárolt és a továbbított információkra egyaránt érvényes. Ezen kívül a rendszerbe ágyazott biztonsági elemek, szolgáltatások, és egyéb szoftveres autentikációk gondoskodnak róla, hogy a mobilon akár kifejezetten érzékeny adatok is tárolhatók legyenek.

Míg az eddigiek nem haladják meg a kifinomult marketing szöveg ismérveit, az már sokkal érdekesebb, hogy a Boeing Black fizikai védelmet is kapott. A hivatalos tájékoztatóból ez nem derül ki, de a netre kiszivárgott infók szerint a mobil önmegsemmisítő funkciót kapott arra az esetre, ha illetéktelen kezekbe kerülne. Mindez jelen esetben kizárólag a készülék tartalmára értendő: amennyiben valaki jogosulatlanul próbálná levenni a hátlapot, akkor ez egy olyan folyamatot indít el a készülékben, aminek következtében az összes adat és alkalmazás eltűnik róla, és használhatatlanná válik a Boeing Black.

Moduláris biztonság

A biztonságosságot a formatervezők igyekeztek ennek megfelelő fekete, gumiborítású, masszív készülékházzal erősíteni, bár el kell ismerni, hogy egy Hello Kitty motívumokkal ellátott mobilt sokkal kevésbé akarna bárki ellopni és a tartalmát megismerni. Amíg erre a felismerésre eljutnak a Black fejlesztői, addig marad az egyébként valóban nagyon hasznos moduláris felépítés, ami lehetőséget ad a sokoldalú felhasználásra. A prezentációs videóban látható módon a hátlap a szerint cserélhető, hogy milyen módon, helyszínen, célra szeretnénk használni. Ilyen lehet például egy extra akkumulátor, műholdas kapcsolatot biztosító modul, vagy különböző biometrikus azonosítást lehetővé tevő szenzorok.

A Boeing Black különleges funkcióit egy teljesen hétköznapi készülék szolgálja majd ki, ami a tervezők szerint tökéletesen ki fogja elégíteni az igényeket. Ez egy 4,3 colos, qHD felbontású (540 × 960 képpont), 1,2 GHz-es, kétmagos Cortex-A9 processzorral ellátott, dual SIM-es mobil, ami egy 1590 mAh-s akkuval és egy meg nem nevezett verziójú Androiddal kerülhet a felhasználók kezébe. Hogy ez mikor, és milyen áron történik meg, arról a Boeing egyelőre nem adott tájékoztatást.
 

Mobilitás

Nincs megállás, a Marsot is elkezdtük teleszemetelni

Eddig 7 tonnányi hulladékot sikerült elhinteni a vörös bolygón, ami egyelőre nem sok, de már most is érdemes odafigyelni rá.
 
Hirdetés

A munkaerő képzése a vállalat sikerének egyik záloga

A piaci versenyben az a cég tud élen maradni, amely lépést tart a fejlődő technológiával. Ez azonban csak megfelelően képzett alkalmazottakkal lehetséges.

Ahogy megindult az IT-szakemberekért a harc a munkaerőpiacon, úgy váltak egyre szofisztikáltabbá a képzést végző intézmények szolgáltatásai.

a melléklet támogatója a Green Fox Academy

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.