Közösség & HR

Le kell-e mondani a távmunkázóknak a céges karrierről?

Ha valaki nem szeretne élete végéig a céges hierarchia alján maradni, nehéz helyzetben lesz, ha a távmunkát választja – vélik egyes szervezetfejlesztési szakértők.
 
Szárnyakat kapott az észt techvilág
A koronavírus miatti korlátozások egy sor cégnél felpörgették a már létező, vagy tesztszinten meglévő projekteket.
Milliárdos felvásárlást ütöttek nyélbe úgy, hogy a felek nem találkoztak személyesen
Megvan az első olyan milliárdos nagyságrendű akvizíció, amit teljes egészében online zavartak le. A Cisco vette meg így a ThousandEyes nevű startupot.
Leköszön a Magic Leap alapítója
Rony Abovitz nem sokkal azt követően jelentette be lemondását a vezérigazgatói posztról, hogy nehéz helyzetben lévő cége pénzügyi mentőövet kapott a befektetőktől.
Hihetetlenül szép képet rajzol egy felmérés a magyar MI-használatról
A magyar nagyvállalatok negyede érett mesterségesintelligencia-felhasználó - állítja a KRC Research kutatása.
A koronavírus kifektette a kereskedők mesterséges intelligenciáit
Olyan tömegben kezdtek az emberek egyik napról a másikra új termékcsoportokra keresni, hogy az automatizált folyamatokat irányító algoritmusok nem tudták követni.
Fehérkalapos hekkereket tett milliomossá a HackerOne
Nyolcan vittek el több mint egymilliót abból a százmillió dollárból, amit a portál eddigi története során kifizetett. Mindenkinek adott a lehetőség a csatlakozásra...
Innen másznak majd elő a járvány utáni új sztárok
A veszélyhelyzet sok vállalkozást sodort nehéz helyzetbe, de a megváltozó igények és felhasználói szokások néhány technológiai területen komoly lehetőségeket jelentenek.
Nem pihennek az állami hátterű hekkerek
A Google statisztikái szerint nem pihennek a kormányzati megbízásból dolgozó internetes bűnüzők, akik a koronavírus kapcsán különös érdeklődést mutatnak az egészségügyi rendszerek és szakértők iránt.
Meg is jött Trump válaszcsapása
Az amerikai elnököt a hét elején első ízben moderálta a Twitter. Donald Trump a tomboló járvány mellett is tudott időt szakítani rá, hogy már csütörtökön aláírja a közösségi csatornák életét megkeserítő új rendeletét.
Repkednek a százmilliárdok a kínai felhő fejlesztésére
A szám nem dollárra, hanem jüanra értendő, de így is elképesztő fejlesztési pénzeket mozgat meg a távol-keleti ország két nagyágyúja, hogy globálisan is felvegyék a kesztyűt az amerikai riválisokkal.
A biztonság kiszervezéséhez komoly bizalmi tőke kell, ami lassan épül fel, de tartósabb is, mint a betyárbecsület.

a melléklet támogatója a Euro One

Hirdetés

Így érdemes kialakítani a biztonságfelügyeletet

A jó példákért nem kell messze menni. Az alábbiakban csupa magyarországi bevált gyakorlat következik.

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.