A Paperlike 13,3 colos méretben hozza el az e-könyveknél megszokott kijelzőt.

Ez e-könyvek világában megszokott E ink kijelző technológia több előnnyel bír, de nem feltétlenül alkalmas arra, hogy nagyobb méretben is használható legyen. A monokróm megjelenítés, a háttérvilágítás nélküli üzemmód az olvasási célokat kellően kielégíti, a képfrissítés lomhasága azonban elég markáns korlátokat szab a további lehetőségeknek.

Csupa előny, kevés hátrány

A kínai Dasung pontosan az első bekezdésben megfogalmazottakat szeretné cáfolni, és elfogadtatni a piaccal, hogy miért ne lehetne az E ink technológiát monitor formában használni. Ennek előnyei egyértelműek: a szem sokkal kevésbé fárad, a szövegek megjelenítése a nyomtatott szövegéhez hasonló, természetes hatást kelt, és az LCD panelek által kibocsátott kék fény káros hatásaival sem kell számolni.

A cég által kifejlesztett, Paperlike névre keresztelt E ink monitor 13,3 colos méretben igyekszik az előnyöket megvalósítani és a hátrányokat visszaszorítani. Az eddig publikált termékdemók alapján a fejlesztők egy sor, elsősorban szoftveres megoldást alkalmaznak azért, hogy a szöveg a lehető leggyorsabban jelenjen meg, illetve az E inkre jellemző, a képek váltásakor feltűnő szellemkép hatást is teljesen kiiktassák.

Csak egy USB és kész is

Ezekkel a plusz lehetőségekkel a Paperlike képes egy általános munkára használt monitor kiváltására, azaz nem csak e-könyvek olvasására, hanem táblázatok, dokumentumok szerkesztésére, weboldalak böngészésére is alkalmas. A 4:3 képarányú monitor felbontása elérheti az 1600 × 1200 képpontot is, és a számítógép, vagy laptop képének megjelenítésére mindössze egy közönséges micro USB kábelt kell használni.

A kép tükrözve, vagy akár kiterjesztve is megjeleníthető a Paperlike felületén, ahol azonban a környezet megvilágítását kell használni, hiszen a monitor saját fényforrással nem rendelkezik. A termék a CES-en már bemutatkozott, egy bizonyos mennyiséget le is szállítottak a vásárlóknak, de a továbblépéshez, a termelés növeléséhez egy Indiegogo kampányban próbálják megszerezni a szükséges forrásokat. Ennek keretén belül 799 dollárért rendelhető a monitor, aminek a szállítását idén augusztusra ígérik.

Piaci hírek

Felszaporodtak a kiberbűnesetek

A kiberalvilág is szeret a zavarosban halászni, és most halászik is rendesen.
 
A legfejlettebb szoftvereszközökkel egyszerűsíthető az adatbázisok összetettsége, csökkenthető az információkezeléssel kapcsolatos kockázat és költség, valamint javítható a teljesítmény. Nézzük, mit tehetünk az adatainkban rejlő lehetőségek maximális kiaknázásáért!

a melléklet támogatója a Balasys

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.