Hónapokig tartó spekulációt követően a napokban több hivatalos információ is megjelent a dél-koreai gyártó különleges mobiljáról.

Már tavasszal megérkeztek az első információmorzsák és pletykák az LG legújabb dobásáról, amihez nemrégiben újabb, immár akció közben készült felvételek is csatlakoztak.
 

 

A gyártó mindig is szeretett kitűnni a mezőnyből, és valami különleges dologgal megfűszerezni a készülékeit. Ugyan ettől sem vált a világ első számú telefonszállítójává, de az biztos, hogy Dél-Koreában eltökéltek az irány helyességében.

Az LG szárnyakat ad

A jól-rosszul titkolt új mobil különlegessége abban rejlik, hogy két kijelzője nem a ma már megszokott kihajtogatható módon szolgálja ki gazdája igényeit, hanem T alakban lehet az egyiket a másik elé tekerni, ami újszerű felhasználói élményekkel kecsegtet. A korai pletykák arról számoltak be, hogy az okostelefon fejlesztését házon belül Wing projekt néven emlegetik, de mint pár napja kiderült, ez lesz maga a hivatalos márkanév is.

Az LG igencsak rövidre sikerült tegnapi közleményéből pedig már az is világossá vált, hogy a készüléket egy hét múlva, szeptember 14-én fogják bemutatni a nagyközönségnek. Az LG Wing lesz az első "gyermeke" a cég Explorer Project elnevezésű új mobilos családjának. Ezt a tervek szerint olyan telefonok gazdagítják majd, amelyek igyekeznek felmérni a felhasználói szokások változását és erre reagálva forradalmi megoldásokkal kavarják majd fel a megszokott formavilágot, funkcionalitást.

Magáról a Wingről ezen kívül azért olyan sokat nem tudni. Egyelőre még a nem megerősített kategóriába tartozik például az az információ, hogy a csúcskategóriába nem sorolható Snapdragon 765G csip dolgozik majd benne, ám az ára vélhetően így is 1000 dollár közelében lehet.

Régi újdonság

Miközben a fenti kérdőjelekre egy hét múlva bizonyosan választ kapunk, érdemes megemlíteni, hogy a Wing alapvető "nagy dobása" tulajdonképpen egy ősrégi koncepció újragondolása. Ötletlopással azért nem vádolható a gyártó, hiszen egy bő évtizeddel ezelőtt maga az LG használt hasonló formatervet  az LB1500 és az LU1400 modellek esetében is, de ezek még nem voltak érintőképernyős eszközök, és a hagyományos telefonkagylóra emlékeztető alternatív megjelenésük mellett DMB (Digital Mutimedia Broadcasting) kompatibilis telefonok voltak, amelyeken televíziós adásokat is lehetett nézni – természetesen a mai standardok szerint apró képernyőn és sokkal gyengébb hardveren.
 

Konzumer tech

Az Amazon is elindítja saját cloudos játékplatformját

Az Amazon Luna többek között a Google Stadiának törhet majd némi borsot az orra alá. A frissen bejelentett streaming szolgáltatás nagy előnye lehet, hogy 2014 óta házon belül van a Twitch is.
 
Hirdetés

A hatásos védelemhez egy webalkalmazás-tűzfal ma már nem elég

A Proxedo API Security túllép a hagyományos webalkalmazás-tűzfalakon: hatásosan védi az API-végpontokat.

Bár a PSD2 kapcsán váltak széles körben ismertté az API-kban rejlő kockázatok, nem kell külső, harmadik fél ahhoz, hogy ezek a kockázatok testet öltsenek.

a melléklet támogatója a BalaSys

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.