A chipgyártó már nem koncentrál a folyamatosan csökkenő PC-piacra, bankokkal tárgyal az Intel Security eladásáról.

Az Intel még 2010-ben vásárolta fel a biztonsági szoftvereket fejlesztő McAfee-t. A közel 7,7 milliárd dolláros akvizícióval az addig leginkább a processzorgyártásban utazó társaság a biztonsági piac jelentős szereplőjévé vált. A McAfee négy éven át működött ugyanezen a néven, míg az Intel 2014-ben be nem jelentette, hogy kiberbiztonsági részlege a jövőben Intel Security néven folytatja. Ettől függetlenül a szoftvertermékek közül azóta se vezették ki a McAfee márkanevet.

Ami nem megy, azt nem erőltetik

A Financial Times értesülései alapján az üzletág karrierje eddig tartott, az Intel hat év után újra megszabadulna tőle. A chipgyártó a lap vasárnapi beszámolója alapján már bankokkal tárgyal az Intel Security jövőjéről, és a tárgyalások során állítólag a részleg eladása is terítékre került, miután a kockázatitőke-befektetők komoly érdeklődést mutatnak az IT-biztonságban utazó vállalkozások iránt. A híreket az Intel egyelőre nem erősítette meg.

A FT információi szerint az Intel a nagyobb növekedési potenciállal bíró területekre koncentrálna, mint amilyenek az adatközpontokba szánt chipek vagy az internetképes (mobil) eszközök. A PC-piac, amelyet az Intel Security termékeinek legnagyobb része megcéloz, éppenséggel nem ilyen: legutóbb nyár elején számoltunk be róla, hogy az idei első negyedév zsinórban a negyedik két számjegyű csökkenést hozta, és az IDC piackutató is éppen most módosította lefelé az amúgy sem túl bíztató éves előrejelzést.

Újabb PC-piaci kapcsolatot számolhatnak fel

Az Intel utolsó negyedéves számai arról árulkodtak, hogy jól halad a vállalat átalakítása, amelyek elsődleges célja a PC-piacnak való kitettség mérséklése. Brian Krzanich vezérigazgató szerint az Intel is a cloud és az IoT trendekre építené a jövőjét. Ennek kapcsán még a tavasszal komoly, 12 ezer fős leépítést jelentettek be, ami a globális létszám 11 százalékának felel meg. Ugyanakkor az egész évre vonatkozóan a cég csökkentette a növekedési előrejelzését, és kisebb bruttó árréssel is számol.

A kérdés így az utóbbi időben az volt, hogy az Intel hogyan tudja ellensúlyozni a PC-piac várható további zsugorodását, ennek pedig egyik fontos lépése lehet az IT-biztonsági üzletág eladása. Annyi biztos, hogy a McAfee megszerzésekor megfogalmazott integrációs terveket a chipgyártó a mai napig nem valósította meg teljes egészében; a felvásárlást levezénylő McAfee-vezető, Dave DeWalt azóta az ugyancsak kiberbiztonsági megoldásokban utazó FireEye vezérigazgatója, és utódja, Mike DeCesare is már egy másik biztonsági céghez, a ForeScouthoz távozott.

Biztonság

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.