A Microsoft multiplatform felhőtárhelye OneDrive néven folytatja pályafutását.

A Microsoft már január végén jelezte, hogy a SkyDrive elnevezésű felhőszolgáltatása hamarosan OneDrive néven szolgálja ki a felhasználókat, a mai nappal pedig ténylegesen is megindult az átállás. Ahogy anak idején mi is beszámoltunk róla, a Microsoft azért kényszerült erre a lépésre, mert a a brit Sky BroadCasting Group úgy vélte, a névhasználathoz fűződő jogait sérti a Microsoft felhőszolgáltatásának az elnevezése. A pereskedés végén az Angol Legfelsőbb Bíróság úgy döntött, hogy a Microsoft a jövőben nem használhatja SkyDrive szolgáltatásának nevében a Sky szót. 

Felhőtárhely, az egyetlen

Ezen okok miatt mától már OneDrive néven kell emlegetni a Microsoft windowsos, iOS és Android alapú mobileszközökről egyaránt elérhető tárhelyét, ami alapból, ingyenesen 7 gigabájt helyet biztosít a felhasználóknak. Ez eddig is így volt, a GB-ok növelésének díjmentes módjai azonban mától tovább bővülnek. Az egyik ilyen lehetőség az, hogy ha az ismerőseinknek ajánljuk a szolgáltatást, akkor minden egyes új belépő után 500 megabájttal nő a kapacitás, ez azonban legfeljebb tíz alkalommal játszható el, így ezzel a módszerrel maximum 5 GB pluszt szerezhetünk.

Jár a bővítés akkor is, ha a mobilon bekapcsoljuk az automatikus képfeltöltést (így 3 GB a nyeremény), vagyis az ingyen, minden külön akció nélkül járó 7 GB-ot összesen további 8 gigával fejelhetjük meg. Akinek ez nem elég, azoknak a MS új fizetős konstrukciókat is kínál, így már három csomag áll rendelkezésre: a legkisebb 5800 forintos éves díj mellett 50 GB-ot ad, a középső ezt duplázza 11 500-ért, végül a csúcscsomag 200 GB tárhelyet ad 23 ezer forint ellenében. A Microsoft az átállást ünnepelvén kioszt 100 ezer felhasználónak egyenként 100 gigabájt tárhelyet egy évre, amivel kapcsolatban a OneDrive Twitter fiókjának követése után lehet további információkhoz jutni.

Az üzleti verzió is frissül

Az átnevezéssel egy időben megindult az alkalmazások frissítése is, amelyek, az új kezelőfelületen és elnevezésen kívül, egyedül az androidos app változik annyiban, hogy már ezen a rendszeren is elérhető a fotók automatikus felöltési lehetősége. Az egyéb funkcionalitás, vagyis a fotók, videók, dokumentumok feltöltése továbbra is változatlan, az átállás azonban hosszabb időt vehet igénybe, mivel az általunk tesztelt OneDrive fiók bejelentkezési oldalán már az új, de a webes felületen még a régi elnevezés látható.

Ahogy minden jóravaló felhő tárhely szolgáltató, úgy a Microsoft is gondol a vállalkozásokra, így az eddig SkyDrive Pro néven futó verzió is új nevet kap: ez lesz a One Drive for Business. A szolgáltatás ezen részéről, illetve a hozzá tartozó lehetőségekről ma a Microsoft nem közölt részleteket, azt azonban igen, hogy a március 3. és 6. között megtartandó SharePoint Konferencián további részletekkel gazdagodhatunk. 

Robot hajókból álló hadosztályt tesztel az amerikai haditengerészet

A Csendes-óceánon vasárnap kezdődött az a nemzetközi haditengerészeti gyakorlat, amelynek során a legénység nélküli hajók alkalmazásáról is értékes tapasztalatokat gyűjtenének.
 
Hiába jelennek meg százszámra tanácsok, best bractice-ek, trendek, pozitív változásokat mutató elemzések az adatvédelemről, az adatokkal kapcsolatos kockázatok továbbra sem enyhültek.

a melléklet támogatója a Tech Data

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.