Az Xperia C3 előlapi kamerája olyanokat tud, amit eddig egyik gyártó készüléke sem.

Ha van egy már alaposan elkoptatott, de még mindig trendi vonulat a mobilkommunikációban, akkor az a selfie. Az önarckép készítés mobillal kategória nem egy új találmány, mégis 2014-ben lett rendkívül népszerű, amire alaposan rátett egy lapáttal az idei Oscar gála és ott a műsorvezető által készített selfie.

Közepes hardver kötelező elemekkel

A mobilgyártók érthető módon mennek a trend után, és a nemrég tesztelt Huawei P7 megmutatta, hogy szoftveresen milyen trükköket lehet bevetni egy-egy önportré feljavítás érdekében, a Sony pedig válaszul a C3-at küldi harcba a még jobb selfi felvételekért.

Amíg az ezt lehetővé tevő készségeket sorra vesszük, nézzük meg, hogy milyen hardveres körítést kapott a selfie téma. Az Xperia C3 5,5 colos, 720p f elbontású, IPS panelt tud felmutatni, amelynél nem maradhat el a Sonytól megszokott Mobile Bravia Engine 2 használata. A teljesítményért egy Snapdragon 400 chipset felel, amiben egy négymagos, 1,2 GHz-es Cortex-A7 dolgozik. Nem beszélhetünk tetőszaggató teljesítményről, de az Adreno 305 GPU és 1 GB RAM társaságában kiegyensúlyozott működést ígér a vásárlóknak.

A meglehetősen vékony, 7,6 mm-es készülékházban 8 GB háttértár található, a hátlapon pedig egy 8 megapixeles, LED villanós kamera készíti a fotókat, és az akár 1080p, HDR videókat. A C3 támogatja Cat4 típusú LTE hálózatokat, lesz belőle dual SIM verzió is, és az összes fontos modul, illetve antenna (Bluetooth, NFC, WiFi, GPS) megtalálható benne.

Önarcképre szabott kamera

A lényeg azonban az 5 megapixeles, 25 mm-es előlapi objektív, ami 80 fokos látószögben képes fotókat készíteni. Ez azt jelenti, hogy az oly népszerű csoportos selfie képek esetében senki sem fog lemaradni a fontos pillanatról. A másik különlegesség, a kamera mellett elhelyezett előlapi villanó, ami gyengébb fényviszonyok között is jó fotókat ígér. Az exponálás elvégezhető a hátlap dupla „megbökésével”, de van Smile Shutter mód is, ami csak akkor lövi el a fotót, ha az alanyok mosolyognak, a Superior Autó üzemmód pedig automatikusan megpróbálja a környezeti viszonyokra hangolni a beállításokat.

Már a fotózás közben is több effektet, vicces AR elemet lehet rápakolni a fotókra, de az elkészült műveket is tovább lehet finomítgatni. A Portrait Retouch az előbb felidézett P7-hez hasonlón az alanyt képes jobb színben és formában feltüntetni, de lehetőség van egy képkeretekkel, árnyékokkal és egyéb grafikai elemekkel megbolondítani a felvételeket.

Az Xperia C3 fehér, fekete, és menta zöld színekben lesz elérhető a piacon augusztustól. Elsőként Kína kap a selfie-re specializált készülékből, utána azonban jöhet a világ többi országa – valószínűleg hazánk is.

Konzumer tech

20 dollárba kerülne lelőni az összes hallgatózó mikrofont

Amerikai egyetemi kutatók fejlesztettek ki egy olcsón gyártható, karkötőre emlékeztető szerkezetet, amely összezavarja a viselője környezetében működő mikrofonokat.
 
Hirdetés

Az MI-k már a spjázban vannak - Magyarországon is

Nemcsak az autóipar, vagy az olyan tech óriások, mint az Amazon használhatnak ma már tanulásra képes gépeket, egyre több az izgalmas alkalmazási terület, akár itthon is.

A hatékonyság növelésének vágya az adatok mentésének és helyreállításának világában is erőteljesen jelentkezik. Nézzük, milyen trendek bontakoznak ki idén!

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.