Három év alatt sikerült kiépíteni az ehhez szükséges stabil ügyfékkört. Új terjeszkedési célpontokat keres a magyar vállalat.

Közel három év kellett ahhoz, hogy saját lábra állt az IPR-Insights lengyel leányvállalata. A cég tavalyi évi üzleti eredményeiről kiadott közleménye szerint az utóbbi időszakban a lengyel gazdaság több meghatározó cégével sikerült megállapodni. A lengyel leányvállalat ügyfele lett többek között Lengyelország harmadik legnagyobb villamosenergia szolgáltatója, az Energa Csoport, a Morpol, amely a világ vezető lazacfeldolgozója, a legnagyobb lengyel bank, a PKO Bank Polski, a Synthos vegyipari cég, sőt a KGHM, amely a világ egyik vezető réz- és ezüstkitermelő vállalata. Mint azt Zsoldos Sándor, az IPR-Insights International vezérigazgatója tavaly lapunknak elmondta, a lengyel piac sajátosságai miatt az ügyfélkör felépítése az előzetesen tervezettnél hosszabb idpt vett igénybe.

Az európai piacon akarnak erősödni

Ez azt jelenti, hogy elindulhat az a folyamat, melyet három éve, a lengyel piacra lépéskor is tervezett a cég: további piacokon is szeretné megvetni a lábát. Bár egyedi projektekben dolgoztak Brazíliában és az USA-ban is a cég tanácsadói, a terjeszkedéshez továbbra is Európában keresnek további célpontokat. Jelenleg a szlovák és román piac felmérése zajlik.

Emellett a cég más vonalon is igyekszik erősíteni a nemzetközi jelenlétét. Szakmai hátterét is erősítette a Softline Solutions-szal kötött partnerségi megállapodása. A lipcsei székhelyű Softline Solutions-szal kölcsönösen építhetnek egymás speciális szaktudására és regionális projekt-tapasztalataira, valamint skálázható szoftvereszköz-gazdálkodási portfoliót tudnak kínálni ügyfeleinek a teljes európai piacra. A hazai portfólió is bővült, az IPR-Insights tavaly nyártól felvette kínálatába a VOQUZ IT Solutions samQ megoldását, amely az SAP szoftverlicencek elemzésének és optimalizálásának dedikált eszköze.

Ami a bevételeket illeti, egyelőre még a hazai SAM-piacon jó pozíciókkal bíró IPR-Insights Hungary Kft. hozza a bevételek többségét, 2017-ben 375 millió forint árbevételt realizált, ami éves összevetésben 6 százalékos növekedés. A cég közleménye szerint ez jó eredménynek tekinthető, mivel erősödőtt a verseny a hazai piacon a nemzetközi szoftvergazdálkodási fókuszú cégek magyar piacra lépése miatt. A lengyel leányvállalat bevétele tavaly 1047 millió zloty (kb. 78 millió forint) volt.

Zsoldos Sándor lapunknak azt mondta, hogy a magyar piacon idén 10 százalék fölötti növekedést vár, a lengyel piacon pedig a dupláűzás a cél. Mivel a lengyel elányvállalat szerződésállománya az év eleje óta dinamikusan gyarapszik, és a kinti tanácsadói csapat bővítése is elkezdődött.

Piaci hírek

Ilyen, amikor a katonák a maguk kezébe veszik az innovációt

Az amerikai tengerészgyalogosoknak elegük lett abból, hogy lassan és irdatlanul drágán kapják meg a pótalkatrészeket. Huszárvágással megoldották a problémát.
 
Nemzeti szinten eddig is szigorú rendelkezések vonatkoztak az érzékeny adatok megsemmisítésére, de az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének hatályba lépése után senki sem kerülheti el az információtörlés folyamatos feladatát.
A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.