Három év alatt sikerült kiépíteni az ehhez szükséges stabil ügyfékkört. Új terjeszkedési célpontokat keres a magyar vállalat.
Hirdetés
 

Közel három év kellett ahhoz, hogy saját lábra állt az IPR-Insights lengyel leányvállalata. A cég tavalyi évi üzleti eredményeiről kiadott közleménye szerint az utóbbi időszakban a lengyel gazdaság több meghatározó cégével sikerült megállapodni. A lengyel leányvállalat ügyfele lett többek között Lengyelország harmadik legnagyobb villamosenergia szolgáltatója, az Energa Csoport, a Morpol, amely a világ vezető lazacfeldolgozója, a legnagyobb lengyel bank, a PKO Bank Polski, a Synthos vegyipari cég, sőt a KGHM, amely a világ egyik vezető réz- és ezüstkitermelő vállalata. Mint azt Zsoldos Sándor, az IPR-Insights International vezérigazgatója tavaly lapunknak elmondta, a lengyel piac sajátosságai miatt az ügyfélkör felépítése az előzetesen tervezettnél hosszabb idpt vett igénybe.

Az európai piacon akarnak erősödni

Ez azt jelenti, hogy elindulhat az a folyamat, melyet három éve, a lengyel piacra lépéskor is tervezett a cég: további piacokon is szeretné megvetni a lábát. Bár egyedi projektekben dolgoztak Brazíliában és az USA-ban is a cég tanácsadói, a terjeszkedéshez továbbra is Európában keresnek további célpontokat. Jelenleg a szlovák és román piac felmérése zajlik.

Emellett a cég más vonalon is igyekszik erősíteni a nemzetközi jelenlétét. Szakmai hátterét is erősítette a Softline Solutions-szal kötött partnerségi megállapodása. A lipcsei székhelyű Softline Solutions-szal kölcsönösen építhetnek egymás speciális szaktudására és regionális projekt-tapasztalataira, valamint skálázható szoftvereszköz-gazdálkodási portfoliót tudnak kínálni ügyfeleinek a teljes európai piacra. A hazai portfólió is bővült, az IPR-Insights tavaly nyártól felvette kínálatába a VOQUZ IT Solutions samQ megoldását, amely az SAP szoftverlicencek elemzésének és optimalizálásának dedikált eszköze.

Ami a bevételeket illeti, egyelőre még a hazai SAM-piacon jó pozíciókkal bíró IPR-Insights Hungary Kft. hozza a bevételek többségét, 2017-ben 375 millió forint árbevételt realizált, ami éves összevetésben 6 százalékos növekedés. A cég közleménye szerint ez jó eredménynek tekinthető, mivel erősödőtt a verseny a hazai piacon a nemzetközi szoftvergazdálkodási fókuszú cégek magyar piacra lépése miatt. A lengyel leányvállalat bevétele tavaly 1047 millió zloty (kb. 78 millió forint) volt.

Zsoldos Sándor lapunknak azt mondta, hogy a magyar piacon idén 10 százalék fölötti növekedést vár, a lengyel piacon pedig a dupláűzás a cél. Mivel a lengyel elányvállalat szerződésállománya az év eleje óta dinamikusan gyarapszik, és a kinti tanácsadói csapat bővítése is elkezdődött.

Piaci hírek

Drágálljuk őket és félünk tőlük, de nagyon érdekelnek

Természetesen az okos otthoni eszközökről van szó, amelyekkel kapcsolatban itt a legújabb fogyasztói felmérés.
 
Hirdetés

Megvédhetjük adat-önmagunkat?

Változnak a védelmi képességeink és a lehetőségeink is, ami miatt új játékszabályokat kell írnunk. Erről is szól majd a minden eddiginél pörgősebb és interaktívabb, megújult ITBN CONF-EXPO.

Hirdetés

Így tervezzünk IAM projektet – A kiemelt jogosultságok menedzsmentje

A kiemelt jogosultságok kezelésének legégetőbb kérdései, hogy hol vannak az informatikai rendszerek kritikus pontjai, kiknek van hozzáférése ezekhez, illetve mennyire tartjuk lojálisnak őket ahhoz, hogy rájuk bízzuk az érzékeny adatainkat és az üzletmenet folytonossága szempontjából létfontosságú rendszereink működését.

Az IT feladata a technológiahasználat leegyszerűsítése – lenne. A technológiához való hozzáférés biztosítása és felügyelete azonban megbonyolítja a dolgokat. Vajon át lehet vágni a gordiuszi csomót?

a melléklet támogatója a Balasys

ÉLŐBEN SIÓFOKRÓL

SAP NOW Hungary:
technológia és HR-víziók

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.