Biztonság

Melyik városban működik a legtöbb megfigyelő kamera?

A legjobban bekamerázott városok globális toplistáján 20-ból 18 kínai települést találunk, és a világ összes ilyen megfigyelő eszközének is több mint a fele működik Kínában.
 
Megtalálták a legolcsóbb és leghatékonyabb COVID-előszűrőt
Elég lesz hozzá egy mobil is, hogy egy speciális MI-algoritmus kimutassa a betegséget a tünetmentes fertőzötteknél.
Szárnyal az Alphabet, kisebb gödörben az Apple
A big tech vállalatok általában rekord bevételekkel és profittal zárták a legutóbbi negyedévet, a befektetők azonban a legkisebb botlásokat sem díjazták, és a jövőbeni kilátások miatt aggódnak.
Turbó fokozatba kapcsolt a tabletpiac
A második negyedév is erős volt, de a harmadikban erre is rá tudtak tenni egy lapáttal a szállítók. Különösen a Samsung, ahol majdnem megduplázták a tavalyi eladásokat.
Erre a 10 dologra kell fókuszáljanak a CIO-k
Az IDC nagyvállalati informatikai vezetőknek készített listáján a CIO-k számára jelenleg legfontosabbnak tekinthető feladatok és témák sorakoznak.
Blokkláncon mászik ki Makaó a slamasztikából
A különleges közigazgatási terület főleg a játszani vágyó turistákból él, ám jött a koronavírus. A blockchain segített megoldani a problémák egy részét.
Mennyit is keres most egy IT-szakember? Itt egy válasz...
A No Fluff Jobs állásportál friss felmérése szerint továbbra is sokat, és ezt most maguk az alkalmazottak erősítették meg.
Rendesen félremegy a digitális transzformációs projektek nagy része
Miközben tízből nyolc cégnél tervezik, hogy nagyon ráfekszenek a digitális átállásra, csak tízből három esetben sikerül elérni a kitűzött célokat – derül ki a BCG kutatásából.
Oroszlányban campus hálózatra kapcsolták az önvezető targoncákat
A BorgWarner Kft. telephelyén tesztelik, hogyan teljesít a campus hálózat egy az iparban már létező területen, az önvezető anyagmozgatásban.
A hét kérdésére Sárándi Attila, a MÁV SZK IT-üzletág vezetője válaszol
Informatikailag is egységesebb lesz a Volán és a MÁV. Az első lépések egyike a jegyértékesítés összevonása.
Nem találta meg csapatába az optimális jelöltet? Itt vannak az okok
A munkaerőhiány sok IT-vezetőt arra csábít, hogy a kelleténél nagyobb legyen a kompromisszumkészsége a felvételi interjúkon.
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Érdemes-e használt szoftvert venni a vállalatnak? És ha igen, hogyan? Egy biztos, nem úgy, mint egy használt autót.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.