A kanadai Vancouverben történt a furcsa eset, ami annyival ijesztőbb, hogy a gyártó egyelőre teljes hallgatásba burkolózik.

A mobil Tesla alkalmazás célja, hogy a tulajdonos telefonjának és járművének összekapcsolásával hozzáférést biztosítson az autókhoz, beleértve a telefonkulccsal való nyitást és zárást, vagy mondjuk a klímaberendezés vezérlőinek kezelését. A kanadai Global News riportja alapján a dolog annyira jól működik, hogy akár másvalaki Teslájába is be lehet vele szállni, sőt el is lehet hajtani vele – a Rajesh Randev nevű bevándorlási tanácsadónak legalábbis sikerült nagy sietségében bepattannia a sajátja mellett parkoló, ugyanolyan színű Model 3 Teslába, amivel el is indult az iskolába a gyerekeiért.

Elmondása szerint minden annyira simán ment, hogy csak vezetés közben vette észre, hogy valami nem stimmel, néhány perc múlva pedig SMS-t kapott az autó gazdájától, aki felhívta rá a figyelmét, hogy tényleg egy másik Teslát vezet. Ez azért volt lehetséges, mert az ő járművében ott hevert egy kinyomtatott dokumentum a telefonszámával, így a két elektromobil végül azt is megtárgyalta, hogy az iskolás kör után a kiindulási ponton találkoznak, és tisztázzák a helyzetet. Bár a forma kedvéért kihívták a rendőrséget is, azok nem találtak kivizsgálnivalót a szerencsésen végződött incidens nyomán.

Kinek mennyire érdekes

A parkolóban aztán filmre is vettek egy bemutatót, hogyan tudnak hozzáférni egymás autójához, ám arról nem sokat tudni, hogy mennyire elszigetelt jelenségről van szó. Randev ugyanis megpróbált közvetlenül kapcsolatba lépni a céggel, hogy megtárgalja a meghibásodást, de üzenetei állítólagvisszapattantak, úgyhogy még Elon Musk Twitterén is próbálkozott, mielőtt a sztorijával a sajtóhoz fordult volna. Így a videós bizonyítékok ellenére sem vették fel vele a kapcsolatot, mint ahogy a Global News is arról számolt be, hogy többször próbálta megkeresni a Teslát, de nem kapott visszajelzést.

Mindez az ügyfelek szerint sem vicces, de további kérdéseket vethet fel a Tesla gyártmányainak minőségével kapcsolatban olyan körökben is, mint amilyen az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal vagy a vállalat elégedetlenkedő befektetői. Nem sokkal ezelőtt például egy Model Y kormánya esett le menet közben az autópályán, amiért a Tesla először nem hogy a felelősséget nem akarta vállalni, de még a javítási költséget is ráverte volna a tulajdonosra – hogy aztán a nyilvánosság hatására jószándékból (vagyis a garanciális meghibásodást továbbra is tagadva) kiutaljon neki egy új autót.

Konzumer tech

Természetes regenerációt hozott az agy-gép interfész

Egy svájci kutatóközpontban szó szerint és átvitt értelemben is hatalmas lépést tett egy csigolyasérülés miatt lebénult páciens.
 
Hirdetés

Felhőköltségek optimalizálása a EURO ONE Számítástechnikai Zrt.-vel

Hogyan lehet költségoldalon megteremteni az egyensúlyt a különböző felhős konstrukciók között?

Az on-premise, cloud és hibrid rendszerek között egyértelmű győztest hirdetni nem lehet, de érdemes végig venni azokat a szempontokat, amik meghatározzák, milyen kiadásokkal kell számolni.

a melléklet támogatója az Euro One

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.