A Media1-hez eljutott ügyféltájékoztató levél szerint a szolgáltató minimumgaranciát sem vállal a le- és feltöltési sebességre. Hangszolgáltatásról egyelőre nincs hír.

Mint azt a Telenorral kötött szerződése felmondásából már sejteni lehetett, célegyenesbe ért a Digi Mobil. A Media1 birtokába jutott a szolgáltató ügyfél-tájékoztató levele, mely szerint a mobilnet olcsó lesz, de lassú. A mobil hangszolgáltatásról azonban még egyelőre csak pletykák keringnek.

A Telenorral kötött nagykereskedelmi megállapodás, amely eddig a Digi mobilnet szolgáltatásának infrastruktúráját biztosította, június elsején szűnik meg. Ugyanazon a napon indul el a cég saját szolgáltatása. Az ügyfeleknek szóló tájékoztató levél azonban a hangszolgáltatások esetleges bevezetéséről hallgat, de nehéz elképzelni olyan sikeres mobilnet-szolgáltatást, amihez a hangszolgáltatást más szolgáltatótól kell megvenni.

A levél szerint a saját hálózaton nyújtott mobilnet havi díja mindössze 1000 forint lesz. Ezért a szolgáltató 50 gigabájt adatkeretet biztosít. A levél szerint azonban lassú lesz: a maximális feltöltési sebesség 15 Mbit/s, míg a feltöltési 2 Mbit/s lesz. A Digi nem vállal garanciát minimum sávszélességre, az adatkeret kimerülése esetén viszont 64 kbit/s-ra csökkentheti a le- és feltöltési sávszélességet.

A mobilhálózatot másra is használják

A Media1 olyan információkat is hallott, hogy június elsejével már komplex hang-adat szolgáltatással indulna a cég, és mindössze 3500 forintért kínálna korlátlan beszélgetést, sms-ezést és 50 gigás mobilnetet. Kérdés, hogy ez csak hálózaton belüli vagy hálózaton kívüli hívásokra is vonatkozik-e, és persze a lefedettség is erősen kétséges.

A Digi mobilhálózata március eleje óta működik, azon azonban egyelőre nem mobilszolgáltatásokat, hanem helyhez kötött, ún. Fixed Wireless Access szolgáltatást nyújtanak egy meglehetősen szűk körnek. A szolgáltató honlapja szerint a DIGI Kompakt Csomag összesen 26 kisebb településen érhető el. A lefedett települések zöme Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található, de elérhető néhány Pest megyei és egy Heves megyei településen is.

Mobilitás

A befektetőknek kezd elegük lenni a Tesla önvezetős marketingjéből

Egy újabb baleset ismét megnyomta a Tesla részvényárfolyamát, a profitról szóló ígérgetést az önvezető technológia bizonytalansága is beárnyékolja.
 
Ha nem sikerül megválaszolni azokat a biztonsági kihívásokat, amelyek az informatikai fejlesztések még mélyebb integrációjával járnak, nem teljesedhet ki a gyártóipar negyedik forradalmát elhozó trend. Lehetőségek és buktatók.
A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.