Egy évvel a lakossági korlátlan mobil adatcsomagok piacra vitele után a kkv-knak is megnövelt, vagy akár korlátlan adattartalmú tarifákat vezet be a Telenor.
Hirdetés
 

A mobilszolgáltató nemrégiben célzott felmérést végzett a kkv-knál, ami azt mutatta, hogy ebben a körben is folyamatosan növekszik a mobilnet-használat, de jóval kisebb ütemben, mint a cég lakossági ügyfeleinél, ahol tavaly tavasszal jelent meg a korlátlanságot biztosító Hello Data ajánlat.

A rugalmasság, átláthatóság és egyszerűség a nyerő

A szolgáltató mérése alapján 2017 januárja és 2018 márciusa között a lakossági számlás előfizetők esetében ötszörösére nőtt az adathasználat, a kisvállalkozásoknál ez csak háromszoros volt; havi átlagos adatforgalmuk pedig jelenleg harmad akkora. Ezért döntött úgy a cég, hogy a kisvállalkozások számára mától új tarifákat vezet be, a megnövelt adatkeret mellett más ügyféligényeket is figyelembe véve.

A Telenornál úgy látják, iparágtól, cégmérettől, de akár a tulajdonosok életkorától, technológiára való nyitottságuktól függően sokféle igény merül fel a kisvállalkozások körében, de vannak közös platformra vihető elvárások is a szolgáltatók iránt. Ilyen a tarifák igényre szabhatósága, a rugalmasság, a készülékvásárlására fordítható kedvezmény, és az előfizetések átláthatósága, különös tekintettel a rejtett költségekre és az apróbetűs részekre. A kkv-k esetében az is jól látszik, hogy mivel nagyon bizonytalannak érzik a következő éveket, ezért rugalmas előfizetésre vágynak.

A most élesedő két új tarifacsalád egyike elsősorban az alkalmazottakat, a másik a cégvezetőket, tulajdonosokat célozza. A "dolgozói" ajánlat egyedülállósága a rugalmasságban mutatkozik meg: az ügyfelek a hazai szolgáltatói gyakorlattal szemben büntetlenül, szabadon és díjmentesen válthatnak csomagot, akár kisebb tarifára is. Ez utóbbi lehetőség azokat a vállalkozásokat szólítja meg, amelyeknek időszakosan eltérő lebeszélhetőségre, vagy mobilinternetre van szüksége.

Összevonható készüléktámogatások

A cégvezetők, és a mobiljukat intenzíven használók igényeit kiszolgáló MyBusiness Manager tarifacsaládban pedig a megújult készülék-kedvezmények hoznak új színt a hazai szolgáltatói ajánlatokba. A kisvállalkozásoknál ugyanis nagy az igény a készüléktámogatásra, ez most az új csomagokban megemelt összeggel, két év hűségidővel 80 ezer és 120 ezer forintot jelent.

Ugyancsak rugalmas elemként jelenik meg, hogy ezek a kedvezmények összevonhatók és megoszthatók, az is az ügyfél döntése, hogy az összes előfizetés után járó kedvezményeket mire és mikor költi el. Az összeg a szerződés két éve alatt bármikor felhasználható részben, vagy egészben, és nem változtat a hűségszerződés lejártán. Utóbbin az esetleges előfizetés módosítás sem változtat.   

Ami az alapszolgáltatásokat illeti, a hanghívásokra az új tarifacsaládok csomagjainak mindegyikében megkapják az ügyfelek a korlátlanságot, az erre való igényt a már említett felmérés is igazolta, a mobilinternetben ugyanezt a szabadságot viszont családonként egy-egy díjcsomag teljesíti. Ennek megfelelően a korlátlan lebeszélhetőség mellett korlátlan mobilnetes csomag is szerepel mind a Telenor MyBusiness Flexi, mind  a MyBusiness Manager tarifák esetében. A többinél is a korábbiaknál nagyobb lett a felhasználható adatmennyiség 3-tól 10 gigabájtig terjedően.

A szolgáltató azt tervezi, hogy az új tarifára váltó ügyfeleit félévente megkeresi, és szükség esetén tanácsot ad az esetleges díjcsomagváltáshoz.

Mobilitás

Újabb egymilliárd dolláros befektetés a legértékesebb MI-fejlesztőbe

A kínai SenseTime elképesztő tempóban fejlődik, és ilyen ütemben szívja fel a befektetői tőkét is.
 
A szállodaipar soha nem látott hatékonysággal képes kiszolgálni a pihenést és a kikapcsolódást. Ugyanakkor rengeteg munka és erőforrás van mögötte, hogy ön ezt cikket hotelszobája kényelméből olvashatja.

a melléklet támogatója a TP-Link

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.