Egy évvel a lakossági korlátlan mobil adatcsomagok piacra vitele után a kkv-knak is megnövelt, vagy akár korlátlan adattartalmú tarifákat vezet be a Telenor.
Hirdetés
 

A mobilszolgáltató nemrégiben célzott felmérést végzett a kkv-knál, ami azt mutatta, hogy ebben a körben is folyamatosan növekszik a mobilnet-használat, de jóval kisebb ütemben, mint a cég lakossági ügyfeleinél, ahol tavaly tavasszal jelent meg a korlátlanságot biztosító Hello Data ajánlat.

A rugalmasság, átláthatóság és egyszerűség a nyerő

A szolgáltató mérése alapján 2017 januárja és 2018 márciusa között a lakossági számlás előfizetők esetében ötszörösére nőtt az adathasználat, a kisvállalkozásoknál ez csak háromszoros volt; havi átlagos adatforgalmuk pedig jelenleg harmad akkora. Ezért döntött úgy a cég, hogy a kisvállalkozások számára mától új tarifákat vezet be, a megnövelt adatkeret mellett más ügyféligényeket is figyelembe véve.

A Telenornál úgy látják, iparágtól, cégmérettől, de akár a tulajdonosok életkorától, technológiára való nyitottságuktól függően sokféle igény merül fel a kisvállalkozások körében, de vannak közös platformra vihető elvárások is a szolgáltatók iránt. Ilyen a tarifák igényre szabhatósága, a rugalmasság, a készülékvásárlására fordítható kedvezmény, és az előfizetések átláthatósága, különös tekintettel a rejtett költségekre és az apróbetűs részekre. A kkv-k esetében az is jól látszik, hogy mivel nagyon bizonytalannak érzik a következő éveket, ezért rugalmas előfizetésre vágynak.

A most élesedő két új tarifacsalád egyike elsősorban az alkalmazottakat, a másik a cégvezetőket, tulajdonosokat célozza. A "dolgozói" ajánlat egyedülállósága a rugalmasságban mutatkozik meg: az ügyfelek a hazai szolgáltatói gyakorlattal szemben büntetlenül, szabadon és díjmentesen válthatnak csomagot, akár kisebb tarifára is. Ez utóbbi lehetőség azokat a vállalkozásokat szólítja meg, amelyeknek időszakosan eltérő lebeszélhetőségre, vagy mobilinternetre van szüksége.

Összevonható készüléktámogatások

A cégvezetők, és a mobiljukat intenzíven használók igényeit kiszolgáló MyBusiness Manager tarifacsaládban pedig a megújult készülék-kedvezmények hoznak új színt a hazai szolgáltatói ajánlatokba. A kisvállalkozásoknál ugyanis nagy az igény a készüléktámogatásra, ez most az új csomagokban megemelt összeggel, két év hűségidővel 80 ezer és 120 ezer forintot jelent.

Ugyancsak rugalmas elemként jelenik meg, hogy ezek a kedvezmények összevonhatók és megoszthatók, az is az ügyfél döntése, hogy az összes előfizetés után járó kedvezményeket mire és mikor költi el. Az összeg a szerződés két éve alatt bármikor felhasználható részben, vagy egészben, és nem változtat a hűségszerződés lejártán. Utóbbin az esetleges előfizetés módosítás sem változtat.   

Ami az alapszolgáltatásokat illeti, a hanghívásokra az új tarifacsaládok csomagjainak mindegyikében megkapják az ügyfelek a korlátlanságot, az erre való igényt a már említett felmérés is igazolta, a mobilinternetben ugyanezt a szabadságot viszont családonként egy-egy díjcsomag teljesíti. Ennek megfelelően a korlátlan lebeszélhetőség mellett korlátlan mobilnetes csomag is szerepel mind a Telenor MyBusiness Flexi, mind  a MyBusiness Manager tarifák esetében. A többinél is a korábbiaknál nagyobb lett a felhasználható adatmennyiség 3-tól 10 gigabájtig terjedően.

A szolgáltató azt tervezi, hogy az új tarifára váltó ügyfeleit félévente megkeresi, és szükség esetén tanácsot ad az esetleges díjcsomagváltáshoz.

Mobilitás

Mélyen a zsebébe nyúlt az Adobe

A cég története legnagyobb súlyú akvizícióját jelentette be. A marketingautomatizációs megoldásokat fejlesztő Markto 4,75 milliárd dollárért lesz az Adobe része.
 
Hirdetés

Megvédhetjük adat-önmagunkat?

Változnak a védelmi képességeink és a lehetőségeink is, ami miatt új játékszabályokat kell írnunk. Erről is szól majd a minden eddiginél pörgősebb és interaktívabb, megújult ITBN CONF-EXPO.

Hirdetés

Így tervezzünk IAM projektet – A kiemelt jogosultságok menedzsmentje

A kiemelt jogosultságok kezelésének legégetőbb kérdései, hogy hol vannak az informatikai rendszerek kritikus pontjai, kiknek van hozzáférése ezekhez, illetve mennyire tartjuk lojálisnak őket ahhoz, hogy rájuk bízzuk az érzékeny adatainkat és az üzletmenet folytonossága szempontjából létfontosságú rendszereink működését.

Az IT feladata a technológiahasználat leegyszerűsítése – lenne. A technológiához való hozzáférés biztosítása és felügyelete azonban megbonyolítja a dolgokat. Vajon át lehet vágni a gordiuszi csomót?

a melléklet támogatója a Balasys

ÉLŐBEN SIÓFOKRÓL

SAP NOW Hungary:
technológia és HR-víziók

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.