A vállalat lapértesülések szerint újabb átszervezéseket tervez, a cél a cloud szolgáltatások hatékonyabb támogatása.
Hirdetés
 

A Seattle Times és a Bloomberg értesülései alapján a Microsoft néhány napon belül nagyszabású átszervezéseket jelent be az értékesítésért felelős szervezetében, ami a TechCrunch forrásai szerint több ezer ember elbocsátásával járhat a társaság hazai szervezetében és világszerte egyaránt. A Microsoft érdemben nem kommentálta a lapok beszámolóit, a cég egyik szóvivője mindössze annyit közölt a Reuters hírügynökséggel, hogy az ügyfelek és partnerek jobb kiszolgálása érdekében bizonyos változtatásokra készülnek.

Az átalakítások abból a szervezeti összeolvadásból erednek, amelyek néhány KKV-kra koncentráló részleget olvasztanának egybe a nagyvállalati ügyfelek kiszolgálásáért felelős egységgel. A Bloomberg ezzel kapcsolatban megjegyzi, hogy a kialakuló redundancia itt elsősorban a sales munkatársakat érinti majd.

A múlt év júliusában bejelentett leépítés 2850 embert érintett a cég nemrég lezárt pénzügyi éve során, köztük 900 alkalmazottat a Microsoft értékesítői közül. A vállalatugyanakkor szeptemberben jelezte, hogy sales részlegét ezer új munkatárssal bővítette, akik ugyancsaka cloud termékekre fókuszálnak. Az újabb leépítések bejelentése éppen azért lenne pont most esedékes, mert a hasonló terveket hagyományosan az új pénzügyi időszakok elején hozzák nyilvánosságra.

Nem a dobozost kell erőltetni

Tavaly tavasszal az okostelefonos üzletág szabadult meg 1850 embertől, 2015 júliusában pedig a 7,6 milliárd dolláros Nokia-akvizíció nyomán bocsátottak el 7800 embert. Ahogy arról az év elején mi is beszámoltunk, a szoftveróriás az elmúlt években összesen több mint 25 ezer állást számolt fel a költséghatékonyság jegyében.

A mostani átalakításokat a tengerentúli források a Microsoft múlt évi vezércseréire vezeti vissza, amikor az értékesítési és marketingrészleg élére 2016 nyarán új emberek kerültek. A vállalat sales stratégiáját már korábban is érték kritikák, az új elképzelés az Azure számítási és szoftverszolgáltatásait állítaná a középpontba a hagyományos dobozos termékek helyett.

A Microsoft 2017 márciusában több mint 120 ezer embert foglalkoztatott, közülünk több mint 45 ezret Washington államban. Ebbe a létszámba elvileg már beleértendő az a nagyjából 10 ezer ember, akik a LinkedIn 27 milliárd dolláros felvásárlása nyomán decemberben kerültek a vállalathoz.

Közösség & HR

Egyre több pénzt keresnek a telkók céges IT-szolgáltatásokkal

Egyre több nagyvállalat a távközlési szolgáltatójától vesz IKT szolgáltatásokat. Elemzők szerint ez már a telkók bevételeiben is látszik.
 
Hirdetés
Ha a bőség zavara nem is fenyeget, azért hazánkban is lehet választani a különböző okoseszköz-alapú elektronikus aláírási szolgáltatások között.

a melléklet támogatója a Microsec

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.