Minden létező információ kiszivárgott a Huawei által gyártott Nexus 6P-ről.

Több szempontból is különleges lesz a mostani őszi szezon a Google Nexus készülékei szempontjából. Most fordul elő elsőként, hogy egyszerre kélt modellt mutatnak be, és olyan sem volt még, hogy egy ilyen okostelefon fémből készült házat kapott volna. Most nagyon úgy tűnik, hogy mindkettő dolog megtörténik.

A legrosszabbul titkolt Nexus

Az már eddig is nyílt titok volt, hogy az LG és a Huawei jóvoltából dupla bemutatóra számíthatunk, amire egyébként holnap kerül sor. A számos napvilágra került fotóból azt is lehetett tudni, hogy a Nexus 5X (LG), illetve Nexus 6P egyszerre két kijelző kategóriában jeleni meg, és az is most először esik meg, hogy ujjlenyomat-olvasó kerül a készülék hátlapjára. Az utolsó pillanatban azonban mindenre fény derült, amit az Imgur oldalira feltöltött képsorok igazolnak.

A teljességgel hivatalosnak tűnő slide-ok szerint a Nexus 6P egy 5,7 colos, WQHD, Gorilla Glass 4 bevonattal bíró kijelzőt kap, vékony, fémből készül unibody házat álmodtak meg neki a tervezők, a teljesítményért a Qualcomm 810-es chipset felel, az előlapon sztereó hangszórók szolgáltatják a hangokat és a zenét, valamint erre is egy Type-C USB port került.

Az akkura mentek rá

A 32-64-128 GB-os verzióban elérhető készülékeknél a Google most kiemelten figyelt az energiakérdésre. A Nexus 6P ugyanis egy brutális teljesítményű, 345 mAh-s akkut kapott, amivel az összes jelenleg elérhető csúcsmodell kapacitását übereli. Az említett prezentációban külön kitérnek arra, hogy ez a kapacitás, illetve a Doze névre keresztelt, akku kímélő technológia együttesen alapból meg fogja duplázni a megszokott akku időt.

A Nexus 6P-ről szóló prezentáció képei továbbra is elérhetők az Imgur oldalain, így a holnap esti bejelentésig bárki szabadon böngészheti azokat. Egyetlen fontos részlet nem tisztázódott még, ez pedig az ár, de holnap erre is fény derül majd.

(Nyitókép: Android Police)

Konzumer tech

Arcvonásaik alapján szúrja ki az ittas vezetőket a mesterséges intelligencia

Az ausztrál tudósok által alkotott technológia ránézésre is elég pontosan megmondja, ha valaki túl részeg ahhoz, hogy járművet vezessen.
 
Nincs automatikus és egyszerű út a felhőnirvánába, pedig a buktatók többségét viszonylag egyszerűen el lehetne kerülni.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.