Az ünnepi időszakra már csak Lumia nevű mobilok kerülnek forgalomba.

Lassan véget ér az átmeneti időszak és a Microsoft véglegesíti a mobilkészülékek elnevezését. A Nokia mobilos divíziójának felvásárlása óta a vásárlóknak, de még inkább magának az MS-nek is problémát okozott, hogy pontosan milyen néven illessék a Lumia készülékeket. A GeekOnGadgets-hez eljutott, feltehetően belsős tájékoztató anyag szerint ez év végére végre letisztulnak a dolgok, és a Nokia név végleg eltűnik a mobilokról.

Marad szimplán a Lumia

A Microsoft az üzlet keretén belül megkötött szerződések alapján egyébként minden további nélkül használhatná a finnek nevét, de érthető módon az amerikaiak igyekeznek minél előbb szabadulni ettől a helyzettől. Az elcsípett tájékoztató egyértelműen jelzi, hogy a karácsonyi időszakban már szimplán Lumia néven fognak futni a telefonok, ami azt jelenti, hogy a berlini IFA ideje alatt bemutatott Lumia 730/830 mobilok voltak az utolsók, amelyek előtt még ott szerepelt a Nokia.

Ezen kívül a dokumentum arra is utal, hogy a közeli jövőben a Windows Phone operációs rendszer elnevezése is megváltozik, lerövidül. Ez nemes egyszerűséggel azt jelenti, hogy a Phone szó lekerül róla, így a hirdetéseken, marketing anyagokban a mobilos rendszer is Windows lesz, ahogy egyébként az összes egyéb készüléken is ezt a stratégiát követi majd a Microsoft.

Ez beillik a vállalat azon elképzelésébe, amit a vezérigazgató, Satya Nadella osztott meg a világgal a legutóbbi pénzügyi jelentés közzétételekor: e szerint „a Windows következő verzióját a háromból egyetlen, az összes kijelzőre megfelelően optimalizált, egységesített operációs rendszerré fogjuk átalakítani”.

Csak a baj van a nevekkel

A mondat alaposan megkavart mindenkit, miközben „mindössze” annyiról van szó, hogy az alapokat a Windows közös és egyetlen magja, az NT core alkotja, erre épülnek rá az operációs rendszer többi, már az egyes eszközökre, platformokra jellemző rétegei, felhasználói felületei.

A mobilok névhasználatával kapcsolatban már közvetlenül a felvásárlás bejelentése után is sok volt a kérdés, így akkor Stephen Elop igazított el mindenkit: a Microsoft Mobile elnevezéssel csak azt a céget illetik, amelyet a jogi folyamatok és a felvásárlás idejére hoztak létre, vagyis ez nem egy márkanév. A Nokia nevet egyébként egy bizonyos ideig használhatja a Microsoft a mobiltermékei részére, de hosszú távon feltétlenül új névre lesz szükség a készülékek számára.

Konzumer tech

Az Apple-nél is belátták, hogy vége az eddigi világnak

A WSJ szerint eldőlt, hogy az Apple elviszi Kínából a termelésének egy jelentős részét, bár a jelenlegi gazdasági helyzetben ez rendkvül nehéz feladatnak ígérkezik.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.