A mobiltelefonokon elérhető, alternatív üzenetküldő és hangátviteli megoldások egyre nagyobb összegeket húznak ki a hagyományos mobilszolgáltatók zsebéből.
A videófolyamok egyre inkább dominálják a mobil sávszélesség kihasználását: a hozzájuk kapcsolódó adatforgalom kis híján megduplázódott az előző év második felében, ami jelenleg több mint 40 százalékát öleli fel a teljes mobil sávszélességnek. Bár utóbbi tekintetében a VoIP hangszolgáltatások és az azonnali üzenetküldők (IM) terhelése nem meghatározó, 114 százalékos növekedésük a leggyorsabban fejlődő alkalmazástípussá tette azokat – derül ki az Allot Communications február végi statisztikáiból.

Új kihívók  Mindez egybecseng a mobil operátorok jelentéseivel, amelyek a nemzetközi hívások és a szöveges üzenetek forgalmának folyamatos csökkenéséről szólnak. Az Ovum piackutató szerint a távközlési szolgáltatók 2011-ben közel 14 milliárd dollárnyi potenciális bevételtől estek el, ahogy a felhasználók már telefonjukról is egyre gyakrabban használnak üzenetküldő megoldásokat az SMS-ek helyett. Bár az ilyen számítások ugyanannyira véleményesek, mint például azok, amelyek a tartalomipar ilyen-olyan okokból elmaradt bevételeiről szólnak, a trendek azért kétségtelenül visszaköszönnek bennük. 

Az új piaci szereplők egymáshoz viszonyított részesedése a következőképpen fest:

Iráni és orosz hekkerek zsonglőrködnek az amerikai választók adataival

Erős aktivitásba kezdtek az amerikai választások előtt külföldi csoportok - állítja az FBI. Az irániak például demokrata szavazóknak küldtek hamisított levelet.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Elvben mindenki egyetért azzal, hogy egy vállalat informatikája optimális méretű és működésű kell legyen. A helyes arányok megtalálása azonban nehéz, különösen a szoftvereknél.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.