Mark Zuckerberg bemutatta, hogy a Facebook miként veszi át a hatalmat az androidos mobilokon.
Igaznak bizonyultak a pletykák és a Facebook nem egy saját maga által gyártott mobillal, hanem egy androidos alkalmazással állt elő. Zuckerberg tegnap leleplezte a Facebook Home appot, ami egy úgynevezett Launcher, így alkalmas arra, hogy az eredeti androidos kezelőfelületet teljesen eltüntesse a felhasználó szeme elöl. Mindezt egy új HTC készüléken mutatták be, ami az alkalmazással együtt április 12-től lesz kapható.

Home, Facebook Home  A Facebook logikáját tökéletesen alátámasztja az összes felmérés és statisztika: a mobilokra telepített alkalmazások közül a Facebook appot használjuk a leggyakrabban, olyannyira, hogy azt csak a játékok képesek megelőzni. Ez azt is jelenti, hogy a közösségi oldal látogatói már nagyobb számban érkeznek mobilról, mint számítógépekről, így a Facebook megpróbálja ezeket az embereket még jobban elmeríteni a közösségi kapcsolattartás világában. Ezt szolgálja az egyelőre kizárólag Androidra tervezett Facebook Home, ami már a telefon kézbevételekor az ismerőseink állapotfrissítéseivel nyit.Két érintéssel lájkolhatunk, egy érintéssel kommentelhetünk

A Facebook Home telepítése után a korábban használt kezelőfelületet eltűnik, helyette elsősorban a Facebook alkalmazásai, beállításai fogadnak bennünket. A nyitóképernyőn a háttérben, a kijelzőt teljes mértékben kitöltve ismerőseink legfrissebb bejegyzései láthatók, amelyek között jobbra-balra lapozhatunk. Alul egy buborék formájában saját profilképünk segítségével juthatunk további lehetőségekhez: ennek elhúzásával indíthatjuk az Instagramot, a Messengert (Facebook chat), vagy nézhetjük meg az alkalmazásaink listáját. 

First come First  Ezen a felületen a felső sorban máris készíthetünk bejegyzést, tölthetünk fel fotót, vagy éppen bejelentkezhetünk valahova, vagyis a FB Home tálcán kínálja fel szinte mindenhol a közösségi aktivitást. Hogy még véletlenül se maradjunk le semmiről, az ismerőseink chat üzenetei egy kis buborékban (Chat Head) ugranak be a kijelző széléről, és ez akkor is megtörténik, ha éppen zenét hallgatunk, vagy böngészünk. A buborék addig vár a kijelző szélén, míg nem foglalkozunk vele, ha pedig egyszerre több beszélgetést is folytatunk, akkor olyan sorrendbe rendezhetjük őket, ahogy jól esik.HTC First: első lesz a sorban

Előre telepítve elsőként a HTC First készülékén lesz elérhető a Facebook Home, ami április 12-én jelenik meg az USA-ban (az AT&T exkluzivitásával) és 99 dollárba fog kerülni. A mobil közepes hardveres képességekkel (4,3 colos, 720p kijelző, 1,4 GHz-es, dupla magos, Qualcomm Snapdragon 400 processzor, 16 GB háttértár, 1 GB RAM, Android 4.1) és több színben érkezik, vagyis elsősorban a fiatalokra lőnek vele.

Április 12-től azonban nem csak a HTC First tulajdonosai merülhetnek el a Facebook Home világában, mivel az ingyenes alkalmazás több csúcskészülékre is letölthetővé válik. Ezek első körben a HTC One X, a HTC One X+, a Samsung Galaxy S III és a Samsung Galaxy Note II; hogy később hogyan bővül a telefonok sora, azt egyelőre nem lehet tudni.

A Facebook beköltözik az Androidba 
Terjeszkedik a mobilos Facebook telefonálás
Nagyobb, szebb, színesebb: megújul a Facebook 

Arcvonásaik alapján szúrja ki az ittas vezetőket a mesterséges intelligencia

Az ausztrál tudósok által alkotott technológia ránézésre is elég pontosan megmondja, ha valaki túl részeg ahhoz, hogy járművet vezessen.
 
Nincs automatikus és egyszerű út a felhőnirvánába, pedig a buktatók többségét viszonylag egyszerűen el lehetne kerülni.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.