A tervezettnél hét hónappal korábban befejeződött a Telenor hálózatmodernizációjának első szakasza, így már az ország 672 településén lehet 42 Mbps elméleti sebességgel mobilinternetezni.
Idén januárban kezdte el a hálózatmodernizációt a Telenor Magyarország, és - a tervezettnél 7 hónappal korábban - lezárta a fejlesztés első szakaszát - jelentette be hétfőn Christofer Laska, a mobilszolgáltató vezérigazgatója. Ezzel már 672 településen érhetik el az elméletileg 42 megabit másodpercenkénti letöltési sebességet a Hipernet szolgáltatásra előfizető felhasználók.

Huszlicska József,
a társaság műszaki vezérigazgató-helyettese hozzátette: a mobilinternet szolgáltatás gyorsulását a hálózatfejlesztésnek köszönhetően azok is érzékelhetik, akik nem fizettek elő a nagy sávszélességű internetszolgáltatásra. A szolgáltató összességében 2100 bázisálloműst cserélt le, és 200 új állomást telepített az országban.

A Telenor hálózatfejlesztésének üteme 2011-ben

Mikor jön az LTE? A Telenor 2010 augusztusában kötött listaáron 200 millió eurós, 2015-ig tartó szerződést a második legnagyobb kínai távközlési berendezésgyártó vállalattal, a ZTE-vel mobil hálózati berendezések szállítására és a negyedik generációs LTE hálózat (Long Term Evolution) kiépítésére. A szerződés értelmében a ZTE összekapcsolja a már meglévő második és harmadik generációs hálózati rendszert a kiépítendő negyedikkel az elkövetkező öt évben.

A szerződés megkötésekor a Telenor közölte, a projekt első szakasza, a hálózat elemeinek cseréje két éven belül lezajlik. Mivel az új hálózat már LTE-képes lesz, az új technológia bevezetése a külső körülményeken, például a magyar gazdasági és hatósági környezet változásán fog múlni - erősítette meg Cristofer Laska. Hozzátette: a társaság az elmúlt öt évben mintegy 127,9 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre, emellett pedig 66,7 milliárd forint adót és 31,1 milliárd forint frekvenciahasználati díjat is befizetett.

Egy vietnami szolgáltató is fantáziát lát a magyar mobilpiacban
Végre szélessáv költözik a metrókba is
Indul a T-Mobile 4G hálózatának éles tesztje

A Telenor vezetőjének közlése szerint ma már az eladott készülékeik több mint fele okostelefon, egyre több hipernet-képes készüléket kínálnak, és az általuk forgalmazott adatmennyiség is a legnagyobb a hazai szolgáltatók között; a következő időszakban a mobilinternet-előfizetések további gyors növekedésére számítanak.

A Telenor infografikája a fejlesztésrőlMár csak a legidősebb magyarokat nem hozza lázba a net

Az NMHH kutatása szerint az elmúlt években az idősebb generációk körében jelentősen nőtt az internethasználat.
 
Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.