A SafeAir pillanatok alatt aktiválódó ernyője sok problémára megoldást adhat.

A drónok terjedésével a velük kapcsolatos problémák is sokasodnak. A használatukkal összefüggő szabályozási kérdések mellett az is állandó téma, hogy egy-egy elszabadult légi jármű milyen potenciális veszélyeket rejt magában. A ParaZero nevű vállalkozás egy másodperc törtrésze alatt aktiválódó, mini ejtőernyő rendszerrel oldaná meg a problémakört.

Biztonságos földetérés

SafeAir Pyrotechnic Parachute Recovery Solution elnevezésű megoldás akkor lép működésbe, amikor a beépített chip szabadesést érzékel. A drónok irányítási rendszere, szoftvere rendszerint több olyan védelmet is tartalmaz, ami megakadályozza a hirtelen zuhanást, de a lakott területekre, autópályákra becsapódó drónok híre azt mutatja, hogy ezek nem minden esetben látják el feladatukat.

A ParaZero ejtőernyői a 2 kg-ostól egészen a több száz kilogrammot nyomó, emberi irányítású drónokon is használható – minden esetben utólag rögzítve. Az előbb említett chip, illetve automatizmus a könnyebb szerkezetű járművek esetében akár a felszíntől számított 2-3 méteren belül is képes megakadályozni a zuhanást, a nagyobb drónok esetében pedig 6-10 méter a kritikus távolság.

Azonnali reakciók

Az ernyő rendszerhez tartozik egy szoftveres irányítási lehetőség, amivel a drón vezérlője beállíthatja, hogy milyen esetekben aktiválódhat a SafeAir. Ezzel elkerülhető az az eset, amikor a tulajdonos által kivitelezett akrobatikus mozdulatok miatt nyíljon ki az ernyő. Amennyiben ez végül a széndioxid alapú robbanó patronok segítségével megtörténik, a drón 3, illetve 6 méter/másodperc sebességgel „szállingózik” le a földre.

A 2010-es alapítású izraeli vállalkozás technológiájával a felhasználók csak a gyártókon keresztül fognak találkozni a piacon. A ParaZero vezetőségének az a célja, hogy a gyártókkal alakítsanak ki együttműködéseket, és az egyes drónok már eleve úgy kerüljenek a piacra, hogy rendelkeznek ezzel a védelemmel. A cég szakemberei szoros kapcsolatban állnak a helyi hatóságokkal, hogy a szabályozási kérdésekben is segítséget tudjanak nyújtani. A SafeAir ernyői egyébként nem egyszer használatosak, egy-egy aktiválás után újra bevethetőek.

Konzumer tech

Nincs megállás, a Marsot is elkezdtük teleszemetelni

Eddig 7 tonnányi hulladékot sikerült elhinteni a vörös bolygón, ami egyelőre nem sok, de már most is érdemes odafigyelni rá.
 
Hirdetés

A munkaerő képzése a vállalat sikerének egyik záloga

A piaci versenyben az a cég tud élen maradni, amely lépést tart a fejlődő technológiával. Ez azonban csak megfelelően képzett alkalmazottakkal lehetséges.

Ahogy megindult az IT-szakemberekért a harc a munkaerőpiacon, úgy váltak egyre szofisztikáltabbá a képzést végző intézmények szolgáltatásai.

a melléklet támogatója a Green Fox Academy

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.