Egyre több területen áll rosszul a kínai távközlési gyártók szénája – az Egyesült Államokban folyamatosan igyekeznek kigolyózni a termékeiket, mivel ezek állítólag "illegális kínai kémek", és a Huawei Ausztráliában is nemzetbiztonsági kockázatként szerepel. A vállalat javítana megítélésén, nagyobb átláthatóságot ígér.
A Huawei szeretné tisztázni azokat a vitatott kérdéseket, amelyek miatt egyes célpiacain problémái adódtak. A kínai gyártó esetében nem versenytárs vagy szabadalom-birtokos támad, az okok sokkal inkább állambiztonsági szinten mozognak. Nemrég az Egyesült Államokban zárult le egy tizenegy hónapon át tartó kongresszusi vizsgálat, amely végül megállapította, hogy több kínai gyártó, többek között a Huawei is túlságosan a kínai állam befolyása alatt működik, ezért az általuk szállított eszközök nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Hasonló vádakat Ausztráliában is megfogalmaztak, ezért a Huawei teljes átláthatóságot ígér.Nem kell kémeket látni A Huawei Ausztráliában közzétett friss nyilatkozatában arra a vizsgálatra válaszol, amelynek végén – szintén nemzetbiztonsági okokra hivatkozva – kizárták a kínai vállalatot az ausztrál nemzeti szélessávú program kiépítésére szóló pályázat résztvevői közül. A 38 milliárd dollár összértékű programban a vállalat hivatalosan azért nem vehet részt, mert "rosszindulatú felhasználásra lehetőséget adó biztonsági rések" találhatók telekommunikációs termékeikben. Ugyanezt az indokot használta az Egyesült Államokban lezárt vizsgálat indoklása is, tehát egyértelműen sehol sem szerepel a kémtevékenység kifejezés.

Ennek ellenére a Huawei szóvivője szerint egyre nagyobb presztizs- és piacvesztést okoz számukra, hogy a vállalatot kínai állami bábként aposztrofálják. Az ausztrál kormányzat számára azt javasolják, állítsanak fel egy biztonsági kockázatokra szakosodott központot, melynek készségesen átadják eszközeik összes adatát, eszközeik terveit és szoftvereik forráskódjait. Hasonló szervezet nemrég kezdte vizsgálni a Huawei megoldásait Angliában, és a vállalat természetesen az Egyesült Államok számára is kész biztosítani ezt a lehetőséget.

A szóvivő szerint a Huawei bízik az átláthatóság növelését követően abban, hogy a vizsgálatok is igazolják az aggályok alaptalanságát. Emellett saját részükről megígérte, hogy javítanak kommunikációjukon, hogy ezzel is megkönnyítsék a valós információk elterjedését, valamint eloszlassák a tévhiteket.

Biztonsági kockázatot jelentenek a kínai telkók Amerikában
A Cisco szerint veszélyesre nőtt a Huawei


MI-vel védenék a britek az internetre szabadított óvodásokat

Az illetékes hatóság felmérése szerint egyre több kisgyerek jelenik meg a világhálón, akiknek a szülei is egyre nagyobb szabadságot engednek a digitális térben.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

Hol, milyen adatokat és hányszorosan tároljunk ahhoz, hogy biztonságban tudhassuk szervezetünk működését egy nem várt adatvesztési incidens esetén is?

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.