A maga nemében egyedülálló a QNAP legújabb, TS-2888X NAS MI platformja. A QuAI a gépi tanulási modellek gyors létrehozásával, képzésével, optimalizálásával és telepítésével korábban elérhetetlen távlatokat nyit meg a felhasználók előtt.
Hirdetés
 

Az elérhető választás

A QNAP TS-2888X erőteljes hardveralapokra építkezik. Az Intel Xeon W processzorok akár 18 mag erejét képesek nyújtani, egyszerre 36 szálon hajtva végre a feladatokat. A maximális 4,5 GHz-es órajel miatt kombinált, légmozgatásra és folyadékhűtésre alapuló rendszer gondoskodik a megfelelő üzemi hőmérséklet fenntartásáról. A tárolókat két dedikált, 12 centiméteres ventilátor tartja alacsony hőfokon, és három további, az előlapra szerelt példány dolgozik a processzor és a grafikus kártyák hűtésén.

8 darab memóriafoglalatának és a 32-512 GB között skálázható, 4 csatornás DDR4 memóriának köszönhetően a felhasználók sosem fogynak ki a szabad operatív tárból. A QNAP TS-2888X igény szerint négy, Intel, AMD vagy Nvidia által fejlesztett grafikus kártya befogadására képes, ami kellő teljesítményt biztosít a mélytanuló algoritmusok támasztotta követelmények kényelmes kielégítéséhez.

A masszív, de görgői révén könnyen mozgatható készülékházba 4 darab 2,5 inches U.2 SSD, 8 darab 3,5 inch méretű SATA III merevlemez és 16 darab, szintén SATA III SSD helyezhető. A gépi tanulás jellemzően szűk keresztmetszetét jelentő lassú háttértárak problémáját egy csapással kiiktatja a QNAP TS-2888X, köszönhetőn SSD Cache és Qtier képességeinek. Mindeközben rendelkezésre áll a merevlemezek nagy, költséghatékony tárkapacitása is.

Hiperkonvergens MI NAS

A mesterséges intelligencia előnyeit költséghatékonyan, az általa kezelt adatokat megbízhatóan kezelni képes QNAP TS-2888X zökkenőmentes belépést kínál a vállalatoknak a szegmensbe. Akár sok tíz TB-ra rúgó információ kezelésével is megbirkózik a NAS, mely több különböző felügyeleti módszert kínál a gépi tanulási modellekhez, köszönhetően a QuAI megjelenésének.

A QNAP hálózati tárolókba integrált mesterséges intelligenciájának lehetőségeit az összes nagyobb keretrendszer - Caffe, MXNet, TensorFlow, CNTK és Nvidia CUDA - támogatása révén lehet kihasználni. A már létező, konténerezett megoldásokról egyszerű a QuAI platformra való átállás, de akár teljesen új is indítható a QuAI révén, kihasználandó a kognitív technológiák előnyeit.

Óriási adatmennyiség áll a QNAP TS-2888X felhasználói rendelkezésére a NAS gépi tanulási folyamatainak kiképzéséhez. Például az OpenIMage v4 adatkészletek révén több mint 9 millió képet -20 TB méretű készleteket - használhatnak tanításra. Ezek automatizált, időzített beszerzése könnyen elvégezhető a Download Station segítségével.

Összességében a QNAP mesterséges intelligenciájának alkalmazása alacsonyabb befektetést igényel a hagyományos munkaállomásokkal és nyilvánosfelhő-szolgáltatásokkal szemben. A költséghatékonyság mellett az MI-re fordított költések egyszerű ellenőrzése is segíti a felhasználókat, akik így pillanatok alatt beállíthatják az igényeiknek megfelelő hálózati tárolót és a QuAI app segítségével rövid időn belül munkára foghatják gépi tanulásra, mélytanulásra alapuló megoldásaikat.

Platformok közötti adatátvitel

A QNAP TS-2888X rugalmas skálázhatósággal párosítja a nagy tárkapacitást. Az algoritmusok jobbá tételéhez szükséges adatmennyiség helyi tárolásával nem csak a költségek csökkenthetők, hanem sávszélesség-használat is. A Qtier automatikus tiering funkcióval nagymértékben csökkenthető a lemezhozzáférés ideje, ezzel pedig jelentősen felgyorsítható az adatelemzés és a tanulási folyamat.

Széles körű, alkalmazásvezérelt ökoszisztéma támogatja a QNAP felhasználóit a tanulási folyamat során. Az adatok bevitele mellett ez kiterjed a képalkotásra, az IoT-kapcsolódásra és még számos egyéb területen nyújt hasznos segítséget a mesterséges intelligencia minél szélesebb körű kihasználásához a platform.

A nyíltforrású, MI-fejlesztésekben egyre kedveltebb Jupyter Notebook webalkalmazás élő kódot, matematikai egyenleteket, vizualizációs elemeket és magyarázó szövegeket tartalmazó dokumentumok létrehozását és megosztását kínálja. A QuAI rendszer teljes mértékben kompatibilis a JupyterHubbal, problémamentes adatátvitelt biztosítva a különböző platformok között. A JupyterHub alkalmazással pedig Jupyter Notebook alapú gépi tanulási környezetek hozhatók létre.

A QNAP TS-2888X rugalmas adatmentő és pillanatkép-készítő eszközeivel minden adat biztonságban tudható, külső probléma esetén pedig hatékony katasztrófa utáni helyreállító rendszer gondoskodik a mihamarabbi visszaállásról. A különböző számítógépek, állományok, távoli szerverek közötti adatszinkronizáció pedig csupán pár kattintás a Hybrid Backup Sync révén.

Megkönnyítendő a mesterséges intelligencia használatba vételét és üzleti célokra való felhasználását, a QNAP a november 30-ig tartó előrendelési időszakban most 15 százalékos árkedvezménnyel kínálja a QNAP TS-2888X NAS-okat.

(x)

Cloud & big data

Közel 2 milliárd euróból erősítik az uniós csipgyártást

Négy ország adja össze össze pénzt, hogy az internetre kapcsolt eszközökben használható csipek fejlesztését támogassák.
 
A nyilvános felhőmegoldással szembeni aggályok az elmúlt néhány évben folyamatosan fókuszban voltak, de az on-premise megoldások sem tökéletesek. Mit válasszunk?

a melléklet támogatója a Cisco Systems

Hirdetés

Így mond all-int a Cisco, ha infrastruktúrát készít

A hiperkonvergens infrastruktúrák úgy biztosítják a felhő gyorsaságát és rugalmasságát, hogy a bizalmas adatokat nem kell külső szolgáltatóra bízni. A Cisco Hyperflex all-in-one megoldásába pedig már multi-cloud platformok is integrálhatók.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.