Cloud & big data

Újabb szűk negyedévet zárt az IBM

Szinte minden szegmensben elmaradtak a bevételek az elemzők által várttól. A Red Hat azonban erős pozitívban zárta a negyedévet.
 
Dél-Korea önvezető járművekben is diktálna a világnak
A Hyundai cégbirodalom csekély 35 milliárd dollárt szán a témára, amit egyébként az ország vezetése is lelkesen támogat.
Lejtmenetben a Google részesedése a keresési hirdetések piacán
Ezért már csak az amerikai piac 73 százalékát uralja. Az Amazon gyorsabban növekszik, és távlatilag is jobbak a kilátásai.
eRózsafüzérrel próbálkozik a Vatikán
Az akciósan is 100 eurós eszköz állítólag segít a rózsafüzér-imádság tanulásában, de fitnesz karkötőnek is használható.
Ránk támadtak a robotok. De mit mutatnak a számok?
Amerikában már azt is kutatják, hogyan alakítja át a teljes munkaerőpiacot az automatizálás.
Huawei az USA-nak: kösz, megvagyunk!
A kínai cég legfrissebb üzleti eredményein az látszik, hogy még a szankciók jelentette vasmacskával is képes impresszív növekedési számokra.
Több tízezer műholdat szórna az égre a SpaceX
Az eddigi 12 ezer mellé újabb 30 ezer műholdhoz nyújtottak be spektrumigényt.
Termékesőt hozott a Google bemutatója
A cég a legújabb okostelefonja és egy sor másik eszköz bemutatása mellett azt is igyekezett sulykolni, hogy mennyire felelősen bánik a felhasználók adataival.
Milliós VR-headsetekkel bővít a Varjo
Két virtuális/vegyes valóságot kreáló sisakkal állt elő a Varjo Technologies. Az 5-6000 dolláros újdonságokat természetesen nem a nappalikba, hanem vállalati felhasználásra szánják.
Itt a legelső, teljes egészében afrikai okostelefon
A két új készülék önmagában nem nagy szám, de már import alkatrészek nélkül gyártják őket a lassan technológiai központtá váló Ruandában.
Az Apple privát adatokat ad át a Tencentnek. Vagy mégsem?
A Johns Hopkins Egyetem kriptográfus professzora egyszerre fújja a vészkürtöt, oltja a tüzet és oszlatja a füstöt.
Hirdetés

A gyártóipar digitális ébredése

Hogyan teremtenek új generációs ügyfélélményt a digitális platformok?

Elméletben korlátlanok a lehetőségek a virtuális és a kiterjesztett valóság előtt, de a gyakorlatban még mindig nem találta meg a helyét a két technika. A közeljövő azonban formabontó szolgáltatásokat ígér.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.