Az IVSZ hagyományosan az ősz elején megrendezett MENTA konferenciáján adja át a hazai informatikai piac kiválóságainak járó elismeréseket.

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége, azaz az IVSZ idén négy + egy kategóriában díjazta az év legjobb teljesítményeit az infokommunikációs szektorban. A húszéves múltra visszatekintő elismeréseket ebben az évben az év IKT menedzsere, az év IKT innovációja, a digitális oktatás nagykövete, az év IKT-projektje kaphatta meg, illetve odaítéltek egy posztumusz különdíjat is. A díjátadóra a 24. IVSZ MENTA konferencián, Sárváron került sor.

Duplázott az év IKT-menedzsere

Az év IKT-menedzsere Szigetvári József, a szallas.hu ügyvezetője lett. A tíz éve alapított foglalási oldal Szigetvári irányítása alatt több felvásárlással erősítve a magyar piac megkerülhetetlen szereplőjévé vált, sőt számos környező országban megkezdte a terjeszkedést. A cég az elmúlt években többször szerepelt a Deloitte Fast 50 különböző ranglistáin, amelyeken a leggyorsabban növekvő vállalatokat tüntetik fel. A díjazott szakemberről érdemes megemlíteni, hogy 2004-ben, az IDG informatikai lapkiadó hazai leányvállalatának lapigazgatójaként az IVSZ neki ítélte a Év Fiatal Informatikai Menedzsere címet.

A "fődíj" mellett a gálán elismerést vehetett át a Tresorit a legjobb IKT innováció kategóriában, a NAV e-SZJA rendszerének fejlesztői az év IKT-projektjének levezényléséért, valamint Dr. Jakab László, a BME dékánja, akit az év digitális oktatás nagykövetének választottak.

Idén sajnálatos módon volt létjogosultsága egy különleges díjnak is. Posztumusz különdíjat kapott Rónai Balázs, az Abesse egykori vezérigazgatója. A hazai informatikai közélet nagyrabecsült, aktív tagja tragikusan fiatalon hunyt el néhány hónappal ezelőtt.

Keresni a változást

Laufer Tamás, a szakmai szövetség elnöke a díjátadó gálán tartott beszédében hangsúlyozta, hogy ma azok a cégek lehetnek sikeresek, amelyek keresik a változást, célokkal, vízióval rendelkeznek. Meglátása szerint az IVSZ is ezeknek a cégeknek tud leginkább segíteni, hiszen új kapukat nyit meg, új ösvényeket vág. "Az Ipar 4.0 programok fejlesztésében és kivitelezésében is kulcsszerepünk van, de az oktatási területen sem álltunk meg. A korábbi években kijelöltük az irányt és most dolgozunk azon, hogy meg is valósulhasson az informatikai képzés erősítése és a digitális oktatási módszertanok elterjesztése. Továbbá a BME-n keresztül létrejön a régóta várt IoT kompetencia központ, ami a kis és középvállalkozások kibontakozását hivatott segíteni” - sorolta a szervezet eredményeit és céljait Laufer Tamás.

Az IVSZ elnöke kiemelte azt is, hogy a változások korszakában már nem számít meglepetésnek az sem, hogy az idei Gyurós-díj év informatikai menedzseri címére pályázó öt emberből négy nem IT vállalattól jelentkezett.

Közösség & HR

Bemutatták az oroszok első önvezető autójának a prototípusát

Ez is egy olyan innovációs terület, ahol a nagyhatalmak – az USA, Kína és Oroszország – versenyt futnak egymással. És mindhárom országban a keresőcégektől indul a kezdeményezés.
 
Könnyen érthető, de fejlett védelmi megoldások nélkül nehezen elhárítható módszert követnek a bizalmas információk ellopására utazó kiberbűnözők.
A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.