Meg nem erősített információk szerint több érdeklődő is vinné a Honor üzletének legfontosabb elemeit.

A Huawei az amerikai kereskedelmi szankciók nyomán kénytelen megváltoztatni üzleti prioritásait, ami a Reuters exkluzív riportja alapján a Honor okostelefon-márkát is érinti: a hírügynökség bennfentes forrásai szerint a vállalat a felső kategóriás Huawei készülékekre koncenrálna, és megválna a fiatalabb, vékonyabb pénztárcájú vásárlókat célzó Honortól.

Hogy az eladás pontosan milyen eszközöket érintene, azt állítólag még a kínai vállalatnál sem határozták meg, de a márkanév mellett valószínűleg a Honor kutatás-fejlesztési részlegét és a gyártáshoz kapcsolódó ellátási lánc menedzsmentjét is átadnák a megfelelő vevőnek. A Reuters szerint ideális esetben egy 25 milliárd jüanos (körülbelül 3,7 milliárd dolláros) készpénzes ajánlatra számítanak, ami a részletek kiolgozását követően valahol a 15-25 milliárd jüanos tartományban állhat majd meg.

A beszámolóból kiderül, hogy a legkomolyabb érdeklődőnek az a Digital China csoport tűnik, amely amúgy is a Honor okostelefonok legfontosabb disztribútora, de befuthat a TCL elektronikai gyártó vagy akár a Xiaomi is, ami az Oppo és Vivo márkák mellett éppen a Honor közvetlen versenytársa a közép- és alsó kategóriás okostelefonok (budget phone-ok) rendkívül kompetitív kínai és délkelet-ázsiai piacán.

A Huawei nélkül a Honornak is jobban mehet

A Huawei még 2013-ban indította útnak a nagyrészt függetlenül működő Honor márkát a Huawei Consumer Business Group alatt, és mára az okostelefonok mellett táblagépeket vagy hordható elektronikai eszközöket (wearables) is forgalmaz ezen a néven.

A Reutersnek nyilatkozó elemző úgy látja, hogy a Honor teljes függetlenedése a Huaweitől most a cég okostelefon-üzletének és beszállítóinak is nagyon jól jönne, tekintettel az emlegetett amerikai szankciókra, amelyeknek így kikerülhetne a hatálya alól. Ebből az első körben maga a Honor brand, annak partnerei és így a kínai elektronikai iparág is profitálna – más kérdés, hogy az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelmi-technológai birkózásban sűrűn és hirtelen tudnak megváltozni a feltételek.

A hírügynökség a kilátásba helyezett felvásárlásról azt írja, hogy azt a Digital China legnagyobb részt banki kölcsönökből finanszírozná, amelyek biztosítására a következő hetekben kerülhet sor. A Kína legnagyobb integrált informatikai szolgáltatójának mondott társaság idáig is számos területen működött együtt a Huaweijel, ami a Honor készülékeken túl a cloud computing megoldásokra és más szegmensekre is kiterjed.

Piaci hírek

Jövőre mindent is szolgáltatásként kínál a Dell

Ehhez jön egy univerzális felhős konzol, ami átfogó felügyeleti réteget ad egy vállal on-premise, multi-cloud és edge környezetének.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Elvben mindenki egyetért azzal, hogy egy vállalat informatikája optimális méretű és működésű kell legyen. A helyes arányok megtalálása azonban nehéz, különösen a szoftvereknél.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.