A cloudra épített üzleti folyamatok kockázatára világít rá az a hiba, ami miatt több órán keresztül, nagy területen mutatkoztak működési problémák a Google szolgáltatásainál.
Hirdetés
 

Közel öt óráig tartott a Google szakembereinek elhárítani azt a technikai problémát, ami miatt elsősorban az USA keleti részén, de a világ más pontjain sem lehetett megfelelően használni a Google Cloudot, a G Suite-ot és a YouTube-ot. Úgy tűnik, az akadozás nem csak egyéni felhasználókat érintett, de komolyan befolyásolta más internetes szolgáltatások működését is. 

Mindjárt kész

Az Alphabet irányítása alatt álló Google-nél magyar idő szerint tegnap este észlelték, hogy valami nem stimmel. Bár a cég részleteket egyelőre nem árult el, de erre dedikált információs oldalán a "jelentős hálózati problémaként" azonosított ügyben gyors megoldás ígért.
 

 

Mint ahogy a térképen jól látszik, az Egyesült Államok keleti partján kívül kisebb mértékű fennakadások a nyugati részen és Európában is voltak, sőt Brazília és a Közel-Kelet sem úszta meg teljesen.

A fennakadásokat végül közel öt óra múlva sikerült a mérnököknek normalizálni. A Google pedig belső vizsgálat lefolytatását ígérte az ügyben, aminek elsődleges célja az, hogy a jövőben az ilyen nagymértékű kieséseket el lehessen kerülni.

A Snapchatnek is fájt

Bár hivatalosan még nem erősítették meg az összefüggést, mindenesetre aligha lehet véletlen, hogy a népszerű közösségi hálózat, a Snapchat is ugyanebben az időben vált használhatatlanná. A DownDetector.com adatai azt mutatják, hogy a nagyjából 50 ezres hibabejelentési csúcs csak itteni idő szerint hétfő reggelre redukálódott 2 ezer alá és még jelenleg is mutatkozik némi aktivitás.
 

 

A Snapchatet üzemeltető Snap éves jelentésében szerepel, hogy a Google cloudos infrastruktúráját használják. Az ő esetük is kiválóan példázza azt, mennyire könnyű "készpénznek" venni a felhőből érkező szolgáltatásokat, miközben ezek a megoldások akkor is magukban hordozzák a kiesés kockázatát, ha egy olyan hatalmas szállító is áll mögöttük, mint amilyen a milliárdos adatközpontokat sorra telepítő Google. Ez ellen leginkább egy olyan vészforgatókönyvvel lehet védekezni, amely megfelelő alternatívát biztosít a munkafolyamatok folytatására nem várt üzemszünet idején is.

Cloud & big data

Trump stábja befoglalta a választási hajrára a YouTube frontját

A jelöltek összesen akár egymilliárd dollárt is beleönthetnek a digitális hirdetésekbe a választásokig, az online kampányok eredményessége pedig a végső győzelmet is eldöntheti.
 
Hirdetés

Az MI-k már a spjázban vannak - Magyarországon is

Nemcsak az autóipar, vagy az olyan tech óriások, mint az Amazon használhatnak ma már tanulásra képes gépeket, egyre több az izgalmas alkalmazási terület, akár itthon is.

A hatékonyság növelésének vágya az adatok mentésének és helyreállításának világában is erőteljesen jelentkezik. Nézzük, milyen trendek bontakoznak ki idén!

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.