A gyorséttermi hamburgereket készítő robotjairól ismert Miso Robotics új fejlesztésével pofonegyszerű a vendégek óhaja szerint sütni a húsokat.

A 2016-ban alapított Miso Robotics megoldásaival már korábban is foglalkoztunk. A cég kifejezetten éttermi célú robotokat és mesterséges intelligenciára épülő szoftveres támogató rendszert fejleszt. A vállalat a héten egy új, a korábbi megoldásoknál olcsóbb termékkel jelentkezett, ahol robotkarok helyett csak kamerák és egyéb érzékelők dolgoznak együtt a személyzettel a vendégek pontosabb kiszolgálása érdekében.

Ahogy kérte, uram!

A CookRight elnevezésű, akár önállóan is telepíthető megoldás tulajdonképpen egy MI-vel támogatott alkalmazás, amely gépi látás segítségével azonosítja és felügyeli a sütőlapra helyezett hússzeletek készítését. Az egyszerű tabletes kezelőfelületből, kamerá(k)ból és egy kisebb számítógépből összálló rendszer értelemszerűen könnyebben megfizethető a kisebb éttermi egységek számára, mint az eredetileg 60 ezer dolláros árszintről induló Flippy. (Utóbbinál robotkarok serénykednek, hogy akár emberi beavatkozás nélkül készüljenek el olyan rendelt ételek mint a hamburger vagy a sült csirke.)

A rendszer folyamatosan figyeli, hogy milyen ételek kerülnek a sütőlapra. A mesterséges intelligencia ezeket a jelenlegi állapot szerint 96 százalékos pontossággal azonosítja, majd mindegyikhez külön időzítőt rendel. A kezelőfelületen megjelenő darabokat a konyhai személyzet a vendég kívánsága szerinti állapotra állíthatja, az alkalmazás pedig ennek megfelelően jelez, ha a húst meg kell fordítani, illetve ha elkészült.

Gépi tanulási algoritmusának hála a CookRight folyamatosan figyeli a sütőlap hőeloszlását is. Ez egyrészt idővel még tökéletesebben elkészített ételekhez vezet, másrészt az adatok változásából az esetleges karbantartási munkákat is idejekorán be lehet ütemezni.

A rendszer valós időben képes monitorozni a rendeléseket tételek szerint, így elkerülhetővé válnak a kellemetlen és költséges csomagolási hibák elvitelre rendelt ételeknél. Végezetül a termék része az analitika is, ami az éttermek vezetőinek, tulajdonosainak lehet hasznos, hiszen korábban nem létező mennyiségben és minőségben jutnak információkhoz arról, mi történik a konyhában.

Nagyban is tudják

A már említett Flippy a most debütáló rendszer lényegesen összetettebb változata, amely tavaly kapott egy komolyabb frissítést. A kamerákkal és biztonsági szkennerekkel felszerelt robot képes kezelni a fagyasztott cikkeket, a megfelelő esetekben bármilyen emberi segítség nélkül el is készíti az ételeket, és értesíti a közelben tartózkodókat, ha elkészült egy-egy rendelés. Ennél is jobb, hogy közben szükség szerint megpucolja a grillrácsot, újratölti vagy cseréli a sütőolajat, sőt valós időben ellenőrzi a rendelkezésére álló alapanyagokat is. A gép a Miso AI egyik szolgáltatásán keresztül már a PoS-rendszerekkel is integrálható, ami azt jelenti, hogy közvetlenül kap információt a rendelésekről, és optimalizálni tudja a feladatok elvégzésének sorrendjét.

Cloud & big data

A környezetvédelem és a digitális oktatás körül forgott az idei InnoMax

Az idén tizenegyedik alkalommal kiírt pályázat keretében az innovációs díjak mellett digitális oktatást támogató eszközöket is kaphattak az indulók.
 
Minősített szolgáltatók, hosterek és globális piaci szereplők együtt szolgálhatják ki a vállalatok növekvő igényeit. Áttekintettük ezt a gyorsan változó piacot két szakértővel.

a melléklet támogatója az Invitech

...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.