A Google taktikát vált, és teljesen új alapokra helyezi az operációs rendszerének terjesztését.

A Google közreműködésével piacra kerülő Nexus készülékek különleges színfoltjai voltak az okostelefonok világának, viszont a most felszínre kerülő információk arra utalnak, hogy a Google nem folytatja a sorozatot. A The Information úgy tudja, hogy jövőre új megközelítésben, és új név alatt jelennek meg a módosítás nélküli Androidot futtató készülékek: ez lesz az Android Silver program.

A Nexus 5 lehet az utolsó a sorban

Annak ellenére, hogy a Nexus mobilok kiváló ár/érték arányt képviseltek, a Google valószínűleg nem elégedett a Samsung, a HTC, valamint az LG partnerségben legyártott mobilok eredményeivel. A magyar felhasználók tudják a legjobban, hogy azokban az országokban, ahol a Play áruházból nem lehet hardvert vásárolni, ott rendkívül nehéz hozzájutni ezekhez a telefonokhoz. A következő lépés a Google Play Edition kiadású készülékek megjelenése volt, ami már sokkal jobban hasonlít ahhoz, amire a szoftvercég készül.

Nexus 5 az LG-től: lehet, hogy ez lesz az utolsó

A The Information forrásai azt jósolják, hogy a jövőre megjelenő Android Silver készülékek a csúcsmodellekből kerülnek majd ki, azokon a Google által ellenőrzött, karbantartott, és frissítésekkel ellátott szoftver futhat csak, vagyis a gyártóknak nem lesz lehetőségük a saját maguk által fejlesztett kezelőfelületek előtelepítésére. Cserébe a Google nem kevés pénzügyi támogatást fog adni a gyártóknak abból a célból, hogy ezek a mobilok az összes lehetséges marketing és egyéb segítséget megkapják egészen addig, amíg azok a vásárlókhoz nem kerülnek.

Az iPhone-hatás

A hírek szerint a Google 1 milliárd dollár körüli összeget szánna erre a projektre, amivel párhuzamosan a Nexus család eltűnik a színről. A korábbi kapcsolatokra alapozva valószínűleg az LG és a Motorola lesznek az első olyan gyártók, amelyeknek Silver kiadású készülékük fog megjelenni, de úgy hírlik, hogy a jövőben a Samsung, a HTC és a Sony is nyitott arra, hogy csatlakozzon a programhoz.

A Google ezzel egy olyan termékcsaládot kelt életre, ami a The Information forrási szerint leginkább az Apple iPhone-jaira hasonlít. Kizárólag (egyelőre legalábbis) csúcskészülékek kapják meg a Silver elnevezést, vagyis szoftveresen ezek a készülékek gyártótól függetlenül ugyanúgy fognak kinézni, a frissítések pedig egy időben érkeznek meg rájuk, pontosan úgy, ahogy azt az Apple csinálja az iOS-el. Az Android Silver elsősorban az Egyesült Államokra és a többi fejlett piacra fog koncentrálni, a cél az, hogy pontosan olyan állapotú és minőségű Android kerüljön a felhasználók kezébe, amilyet a Google elképzelt. 

Mobilitás

Arcvonásaik alapján szúrja ki az ittas vezetőket a mesterséges intelligencia

Az ausztrál tudósok által alkotott technológia ránézésre is elég pontosan megmondja, ha valaki túl részeg ahhoz, hogy járművet vezessen.
 
Nincs automatikus és egyszerű út a felhőnirvánába, pedig a buktatók többségét viszonylag egyszerűen el lehetne kerülni.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.