A kormányzati informatikai biztonsági felügyelő szerdán tett nyilatkozatából kiderül, hogy miért állították le alig néhány órával indulása után a megújult kormányzati portált; a felelősöket még keresik.
Már megállapították, miért kellett leállítani hétfőn a megújult magyarorszag.hu portált, a vizsgálat azonban továbbra is folyik, a felelősöket keresik. Egyértelműen programozói hibáról van szó, de a próbaüzemet alapos tesztelés előzte meg, így ellenőrizni kell azt is - nyilatkozta szerdán Dedinszky Ferenc kormányzati informatikai biztonsági felügyelő az MTI-nek.

A vizsgálat során kiderült, hogy mi volt a hiba, amely miatt le kellett állítani a portál próbaüzemét: három felhasználó azt tapasztalta, hogy amikor belépett az értesítési tárhelyére, akkor a más felhasználó címére küldött visszaigazolásokat látta. A felhasználók ezzel együtt nem tudtak belépni más felhasználó fiókjába, csak a másik felhasználó visszaigazolásait - az illető nevét, a nyugta számát és az adószámot; a kikerült információk máshonnan is elérhetők.

"A hiba elhárítása folyamatban van"  | A kormányzat informatikai biztonsági felügyelője hétfőn indított vizsgálatot a Magyarország.hu kormányzati portál aznapi leállása miatt. Az új felületű és szerkezetű portál a hétvégi átállás után hétfőn indult, de néhány óra után leállt, így nem volt elérhető az Ügyfélkapu sem. Az oldalra látogató azzal az értesítéssel találkozhatott, hogy a hiba elhárítása folyamatban van.

Eredetileg december elsejére ígérték, végül március 1-én reggel indult el a megújult Kormányzati Portál próbaüzeme - amely az információnk szerint március 25-ig tart -, azonban néhány óra után elérhetetlenné vált a site, majd délutánra a régi szolgáltatást állították helyre.

Az üzemeltető - a működtető Miniszterelnöki Hivatal jóváhagyásával - a hiba javítását követően dönt az új portálra történő átállás új időpontjáról, amely a hétvégi tesztek eredményei alapján már csak néhány órás leállást jelent majd a felhasználók számára. Ennek várható időpontja a Bitport információja szerint a következő hétvége lehet.

A fejlesztést több mint 4,86 milliárd forintból a Kopint-Datorg Infokommunikációs Zrt. végzi, a beruházást teljes egészében európai uniós forrásból finanszírozzák.

Rágyúrna Európa a videójátékokra

Az EP kultúráért és oktatásért felelős bizottsága a digitális szórakozási forma eddiginél lényegesen nagyobb és átfogóbb támogatását javasolja, mert az több szempontból is hasznos lenne a régiónak.
 
A vállalatoknak egy-egy speciális feladatra, új projektre bizonyos esetekben gazdaságosabb és eredményesebb külső erőforrásokat bevonni, mint a főállású munkatársakra bízni a munkát.

a melléklet támogatója a Hays Hungary

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.