A katalógusvásárlást új dimenzióba helyező fejlesztés mellett egy virtuális 3D-s tükör megoldás és egy intelligens parkolási rendszer is a díjazottak közé került az idei TechShow-n. A hazai pályázók olyan nagyágyúk előtt mutathatták be termékeiket, mint Jesse Russell, a vezeték nélküli technológiák egyik legfőbb innovátora, vagy Ali Sadri, az Intel 5G fejlesztésekért felelős igazgatója.

A Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMKlaszter) szervezésében már ötödik alkalommal megrendezett TechShow rendezvényen - a tavalyi felhozatalhoz hasonló számosságú, mintegy 20 új informatikai fejlesztés mutatkozott be.

A győztes megoldás A befektetőkből, startup-tanácsadókból, IT szakemberekből és újságírókból álló zsűri döntése alapján a fődíjat a Canecom ShopDash fejlesztése vihette el, amely a katalógusvásárlást hozza az online korszak igényeinek megfelelő szintre. A termék egy táblagépes felületre tervezett vásárlási és termékajánló. A fejlesztők várakozása szerint a ShopDash az elsők között a brit, a holland és az amerikai piacon számíthat sikerre, ezekben az országokban a cégnek már vannak partnerei. A győztes díja, hogy a Szilícium-völgyi befektetők egyik nagyágyújával beszélgethet 20 percet négyszemközt Skype-on.  Beszélgetőtársként szóba jöhet Alexis Ohanian (Reddit, Hipmunk), Naval Ravikant (Angel List, Venture Hacks), Eric Ries (The Lean Startup, IMVU) vagy Mark Suster (GRP partners, This Week In Venture Capital) is.

A közönségdíjat a Cubilog csapata kapta, amely egy széles körben használható, felhőalapú adatgyűjtő és összegző rendszerrel pályázott. A legjobb prezentációért járó díjat pedig az intelligens parkolási programot, az iParkingot bemutató Szabó Sándor nyerte el. Különdíjat kapott a Fitnect-3D Virtuális Tükör fejlesztés.Munkában a közönségdíjas virtuális tükör 

Nemzetközi és hazai tapasztalatok Az idei rendezvényen olyan nemzetközi nagyágyúk tartottak előadást a digitális forradalom legújabb vívmányairól, mint Jesse Russell. Az évtizedekig a K+F fellegváraként elismert Bell Labs egykori vezérigazgató-helyettese a vezeték nélküli technológiák lehetséges jövőjéről tartott prezentációt. Mellette Ali Sadri, az Intel 5G, valamint a Wi-Fit várhatóan felváltó WiGig technológiai fejlesztésekért felelős igazgatója ismertette a következő évtized várható innovációs irányait. Mellettük már befutott hajdani hazai startup vállalkozások vezetői, a Prezi.com, a LogMeIn és a Ustream is beszámoltak cégépítési, növekedési, vállalatstratégiai tapasztalataikról.

Az MMKlaszter a magyarországi mobil és újmédiás technológiák szereplőinek és kutatás-fejlesztői kapacitásának összefogására jött létre hat éve. Jelenleg 69 tagot számlál, köztük távközlési és informatikai nagyvállalatokat, kkv-kat, valamint egyetemi partnereket. Az MMKlaszterben több tucat innovációs projekt megvalósítása zajlik, több mint 8 milliárd forint összértékben.

Hazai ötletparádé az egérúttól az erőmérőig
Ez az alkalmazás tudja, mikor kell eladni

Új elnököt választott a MMKlaszter

Bedobta a törölközőt Kínában az Amazon is

A társaság nem bírta a versenyt a helyi e-kereskedelmi mamutokkal, július közepén lelövi az Amazon.cn piacteret.
 
Nem közvetlenül az új technológiák, hanem a kiélezett versenyhelyzet, a gyorsan változó piaci igények és a vállalatok fájdalompontjai hajtják előre a fejlődést.

a melléklet támogatója a T-Systems

Hirdetés

T-Systems: rendszerintegrátor a gyártósorok mellett

A teljesen automatizált gyártósortól a szakmai kompetenciát kereső beszállítóig sokféle gyártóüzemmel találkozhatunk a hazai iparban. Megoldásszállítóként ezért az ügyfelek problémáit kell feltárni, és azok megoldásához kell optimális technológiát kínálni – állítja Kalmár Ákos, a T-Systems Magyarország vezérigazgató-helyettese és Tóth P. Péter üzletág-igazgató.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.