Tíz év után tavaly ismét magyar nyertese volt a Deloitte Közép-Európai Technology Fast 50 versenyének. A régió leggyorsabban növekvő cége a Szallas.hu lett. A most induló idei megmérettetésen kiderül, sikerül-e itthon tartani a díjat.

Tíz év után tavaly ismét magyar nyertese volt a Deloitte Közép-Európai Technology Fast 50 versenyének. A régió leggyorsabban növekvő cége a Szallas.hu lett. A most induló idei megmérettetésen kiderül, sikerül-e itthon tartani a díjat.

Rakétákat keresnek

A Deloitte évtizedes múlttal bíró pályázatára olyan cégek jelentkezésését várják, amelyek az elmúlt időszakban megsokszorozták forgalmukat. A technológiai vállalkozásokra szabott, külön közép-európai régiós versenyben az Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Csehországban, Észtországban, Horvátországban, Lengyelországban, Lettországban, Litvániában, Macedóniában, Magyarországon, Moldáviában, Montenegróban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában bejegyzett vállalatok indulhatnak. Közülük az lesz a nyertes, amely az elmúlt négyéves időszak során a leggyorsabb árbevétel-növekedést tudja felmutatni. A verseny Fast 50 szekciójában való indulásnak további feltétele a saját fejlesztésű technológia és az éves szinten 50 ezer eurót meghaladó forgalom.  

Azonban az elmúlt évekhez hasonlóan azok a cégek is versenyezhetnek, amelyek alul vagy felül kilógnak a Fast 50 követelményrendszeréből. A Risings Stars kategória az abszolút friss kezdő vállalkozásoknak, a Big 5 pedig a régebbi, nagyobb cégek számára teremt lehetőséget a megmérettetésre.

Tavaly behúztuk

2014-ben, tízéves "böjt" után ismét hazai cég foglalta el a lista első helyét. A Szallas.hu 2259 százalékos bevételnövekedéssel tudott a régió legsikeresebben terjeszkedő vállalkozása lenni. A tavalyi eredmények azonban általában is kedvező képet mutattak a magyar vállalatokról, hiszen az első ötvenben összesen tíz hazai cég végzett. Ezzel az eredménnyel a 17 vállalkozást felvonultató, nálunk lényegesen népesebb, gazdaságilag jelentősebb Lengyelország mögött a második legnagyobb különítményt adtuk.

Közösség & HR

A techóriások bevételét adóztatja meg az EU

Brüsszel elkészítette a régóta szorgalmazott javaslatot a technológiai multik megadóztatására. Eszerint a tagországok 3 százalékos adót vethetnének ki a helyben keletkező bevételek után.
 
Nemzeti szinten eddig is szigorú rendelkezések vonatkoztak az érzékeny adatok megsemmisítésére, de az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének hatályba lépése után senki sem kerülheti el az információtörlés folyamatos feladatát.
A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.