A Microsoft több problémáját is igyekszik megoldani azzal, hogy a szolgáltatásként árult irodai szoftvercsomagjából kihozta a 10 dolláros, egyénekre szabott változatot.

Tegnaptól kapható a Microsoft irodai szoftvercsomagjának teljes, előfizetéses csomagja, az egyetlen felhasználóra szabott Office 365 Personal. A kifejezetten otthoni, tehát nem üzleti célra szánt konstrukciót egy hónappal ezelőtt jelentette be a cég. A szolgáltatást havi szinten 7, éves konstrukcióban 70 dollárért kínálják, amiről most már azt is tudni lehet, hogy Magyarországon havi 2100 illetve évi 21 ezer forintért vehető igénybe.

Teljes funkcionalitás egy mozijegy áráért

A felhő alapú, jelenleg több mint 3,5 millió előfizetővel rendelkező Office 365 új, minden eddiginél olcsóbb csomagja egy PC-n, vagy Mac-en, illetve egy táblagépen használható licencet biztosít. Valamint természetesen használható okostelefonokon is. A szolgáltatás extrái között említhető a plusz 20 gigabájtnyi OneDrive tárhely és a havi 60 pers Skype hívás. 

Az új csomag bevezetésével az öt számítógépen és tableten használható Office Home Premium továbbra is elérhető marad, ám nevéből kikerül a Premium szó. Ennek ára havi szinten 3000, éves változatban 30 ezer forint (7 illetve 70 dollár) és ugyanúgy jár hozzá a 20 gigabájt plusz tárhely, valamint a havi egyórás Skype-keret.

Lépni kellett

A Microsoft az átalakítást azzal indokolta, hogy igyekeznek az összes háztartásnak, családnak a megfelelő ellátottságot biztosítani, ami magyarra úgy is fordítható, miszerint a drágább, több felhasználóra szabott konstrukció nem váltotta be a hozzá fűzött kezdeti reményeket. A lehető legkisebb egységre célzó Personal ajánlattal viszont már valóban lesz a cégnek egy olyan terméke, amellyel eséllyel versenyezhet az amúgy egyre komolyabb rivalizálást kikényszerítő piacon.

Ha nem is tökéletes, de legalább részleges választ az iPad-re nemrégiben megjelent verziót ért kritikákra is adhat ezzel az új csomaggal a Microsoft. Hiába töltötték le sok millióan az Apple táblagépére szánt Office változatot, az ingyenes verzió meglehetősen szűkös funkcionalitása miatt nagyon erős volt a felzúdulás. A Personal csomag előfizetői viszont automatikusan megkapják a lehetőséget a teljes értékű alkalmazás használatára iPad-en is.

A nagy nyitás politikája

De nem csupán a cupertinói rivális felé tesz lépéseket mostanában a Microsoft, hiszen szintén a héten jelentették be, hogy az Office online változata felkerült a Chrome Web Store-ba, ami a Google böngészőjében, illetve Chrome OS operációs rendszerében könnyíti meg a Microsoft termékeinek használatát.

Ezeket a lépéseket persze szintén a piaci nyomás, illetve a felhasználói igények változása kényszerítette ki. A munkahelyén windowsos géppel és Office-szal dolgozó felhasználónál alapvető fontosságú, hogy egyes dokumentumokat, anyagokat akár a saját, mondjuk Androidon futó táblagépén vagy telefonján is elérhesse. Erre pedig kénytelen volt válaszolni a Microsoft azzal, hogy korábbi, meglehetősen zárt ökoszisztémájának kapuját egyre szélesebbre nyissa.

Cloud & big data

Melyik városban működik a legtöbb megfigyelő kamera?

A legjobban bekamerázott városok globális toplistáján 20-ból 18 kínai települést találunk, és a világ összes ilyen megfigyelő eszközének is több mint a fele működik Kínában.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Érdemes-e használt szoftvert venni a vállalatnak? És ha igen, hogyan? Egy biztos, nem úgy, mint egy használt autót.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.