Dolgozói 20 százalékától megválik a közösségi hálózatot üzemeltető és hardvereket gyártó cég. A gondokat mindennél jobban jelzi, hogy a Snap papírjai idén 80 százalékot vesztettek értékükből.

Minden ötödik munkatársától kényszerül elköszönni a Snap - adta hírül a The Verge. A több mint 6400 alkalmazottat foglalkoztató vállalat a lap értesülései szerint ma már meg is kezdi az elbocsátásokat.

A hírek alapján a menedzsment nem fűnyírószerűen kaszál a cégnél, azaz bizonyos területeken a 20 százaléknál jóval nagyobb leépítésre kerül sor. Az egyik ilyen fájdalompontot a hardveres részleg adja, ahol nemrég állítottál le a Pixy szelfidrón fejlesztését. Kijut az elbocsátó levelekből annak a csapatnak is, ahol a Snapchatbe illeszthető kisebb külső alkalmazások és játékok fejlesztőinek munkáját igyekeztek megkönnyíteni. A Zenly közösségi térképalkalmazás, amelyet a Snap 2017-ben vásárolt meg, és önállóan működtette tovább, várhatóan szintén erősen érintett lesz. Mint ahogy nagy felfordulásra kell számítani a reklámértékesítési csapatnál is.

Nehéz időszak

Bár a leépítés nagyságrendje meglehetősen komoly, a lépést nem lehet váratlannak nevezni. A Snap részvényárfolyama csak január eleje óta nagyjából 80 százalékot esett. A céget nem csupán a globális problémák, infláció, geopolitikai feszültségek húzzák vissza, hanem az Apple is. Cupertino ugyanis tavaly tavasszal megszigorította a felhasználók személyes adataihoz történő külső hozzáférést, ami rendkívül rosszul jött a célzott hirdetésekből élő cégeknek.

A Facebook mellett a Snap volt az Apple lépésének egyik legnagyobb kárvallottja. A bevételek már múlt év második felében látványosan megrogytak, amit ennek megfelelően értékeltek a befektetők. A cég azóta sem igazán képes magára találni. Legutóbbi, idei második negyedéves üzleti jelentésük is kimondottan gyengére sikerült. A számok nyilvánosságra kerülését követően a részvényárfolyam "csekély" 40 százalékot zuhant.

Ettől függetlenül apró pozitívumokba azért megpróbálhat belekapaszkodni a menedzsment. Ilyennek minősül a nemrégiben bevezett Snapchat+ előfizetéses szolgáltatás, amely havi 4 dollár fejében különböző extra szolgáltatásokat, korai hozzáférést biztosít a fizetős felhasználóknak. A hírek szerint a szolgáltatásra bő egy hónap alatt több mint egymillió ember iratkozott fel.

Közösség & HR

TeslaMate-fiókok szivárogtatnak érzékeny információkat a Teslákról

Ez most kivételesen nem amiatt van, mert Elon Muskot nagyon leköti az X felemeléséért és a Mars meghódításáért vívott küzdelme.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.