Dolgozói 20 százalékától megválik a közösségi hálózatot üzemeltető és hardvereket gyártó cég. A gondokat mindennél jobban jelzi, hogy a Snap papírjai idén 80 százalékot vesztettek értékükből.

Minden ötödik munkatársától kényszerül elköszönni a Snap - adta hírül a The Verge. A több mint 6400 alkalmazottat foglalkoztató vállalat a lap értesülései szerint ma már meg is kezdi az elbocsátásokat.

A hírek alapján a menedzsment nem fűnyírószerűen kaszál a cégnél, azaz bizonyos területeken a 20 százaléknál jóval nagyobb leépítésre kerül sor. Az egyik ilyen fájdalompontot a hardveres részleg adja, ahol nemrég állítottál le a Pixy szelfidrón fejlesztését. Kijut az elbocsátó levelekből annak a csapatnak is, ahol a Snapchatbe illeszthető kisebb külső alkalmazások és játékok fejlesztőinek munkáját igyekeztek megkönnyíteni. A Zenly közösségi térképalkalmazás, amelyet a Snap 2017-ben vásárolt meg, és önállóan működtette tovább, várhatóan szintén erősen érintett lesz. Mint ahogy nagy felfordulásra kell számítani a reklámértékesítési csapatnál is.

Nehéz időszak

Bár a leépítés nagyságrendje meglehetősen komoly, a lépést nem lehet váratlannak nevezni. A Snap részvényárfolyama csak január eleje óta nagyjából 80 százalékot esett. A céget nem csupán a globális problémák, infláció, geopolitikai feszültségek húzzák vissza, hanem az Apple is. Cupertino ugyanis tavaly tavasszal megszigorította a felhasználók személyes adataihoz történő külső hozzáférést, ami rendkívül rosszul jött a célzott hirdetésekből élő cégeknek.

A Facebook mellett a Snap volt az Apple lépésének egyik legnagyobb kárvallottja. A bevételek már múlt év második felében látványosan megrogytak, amit ennek megfelelően értékeltek a befektetők. A cég azóta sem igazán képes magára találni. Legutóbbi, idei második negyedéves üzleti jelentésük is kimondottan gyengére sikerült. A számok nyilvánosságra kerülését követően a részvényárfolyam "csekély" 40 százalékot zuhant.

Ettől függetlenül apró pozitívumokba azért megpróbálhat belekapaszkodni a menedzsment. Ilyennek minősül a nemrégiben bevezett Snapchat+ előfizetéses szolgáltatás, amely havi 4 dollár fejében különböző extra szolgáltatásokat, korai hozzáférést biztosít a fizetős felhasználóknak. A hírek szerint a szolgáltatásra bő egy hónap alatt több mint egymillió ember iratkozott fel.

Közösség & HR

MI-vel védenék a britek az internetre szabadított óvodásokat

Az illetékes hatóság felmérése szerint egyre több kisgyerek jelenik meg a világhálón, akiknek a szülei is egyre nagyobb szabadságot engednek a digitális térben.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

Hol, milyen adatokat és hányszorosan tároljunk ahhoz, hogy biztonságban tudhassuk szervezetünk működését egy nem várt adatvesztési incidens esetén is?

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.