Dolgozói 20 százalékától megválik a közösségi hálózatot üzemeltető és hardvereket gyártó cég. A gondokat mindennél jobban jelzi, hogy a Snap papírjai idén 80 százalékot vesztettek értékükből.

Minden ötödik munkatársától kényszerül elköszönni a Snap - adta hírül a The Verge. A több mint 6400 alkalmazottat foglalkoztató vállalat a lap értesülései szerint ma már meg is kezdi az elbocsátásokat.

A hírek alapján a menedzsment nem fűnyírószerűen kaszál a cégnél, azaz bizonyos területeken a 20 százaléknál jóval nagyobb leépítésre kerül sor. Az egyik ilyen fájdalompontot a hardveres részleg adja, ahol nemrég állítottál le a Pixy szelfidrón fejlesztését. Kijut az elbocsátó levelekből annak a csapatnak is, ahol a Snapchatbe illeszthető kisebb külső alkalmazások és játékok fejlesztőinek munkáját igyekeztek megkönnyíteni. A Zenly közösségi térképalkalmazás, amelyet a Snap 2017-ben vásárolt meg, és önállóan működtette tovább, várhatóan szintén erősen érintett lesz. Mint ahogy nagy felfordulásra kell számítani a reklámértékesítési csapatnál is.

Nehéz időszak

Bár a leépítés nagyságrendje meglehetősen komoly, a lépést nem lehet váratlannak nevezni. A Snap részvényárfolyama csak január eleje óta nagyjából 80 százalékot esett. A céget nem csupán a globális problémák, infláció, geopolitikai feszültségek húzzák vissza, hanem az Apple is. Cupertino ugyanis tavaly tavasszal megszigorította a felhasználók személyes adataihoz történő külső hozzáférést, ami rendkívül rosszul jött a célzott hirdetésekből élő cégeknek.

A Facebook mellett a Snap volt az Apple lépésének egyik legnagyobb kárvallottja. A bevételek már múlt év második felében látványosan megrogytak, amit ennek megfelelően értékeltek a befektetők. A cég azóta sem igazán képes magára találni. Legutóbbi, idei második negyedéves üzleti jelentésük is kimondottan gyengére sikerült. A számok nyilvánosságra kerülését követően a részvényárfolyam "csekély" 40 százalékot zuhant.

Ettől függetlenül apró pozitívumokba azért megpróbálhat belekapaszkodni a menedzsment. Ilyennek minősül a nemrégiben bevezett Snapchat+ előfizetéses szolgáltatás, amely havi 4 dollár fejében különböző extra szolgáltatásokat, korai hozzáférést biztosít a fizetős felhasználóknak. A hírek szerint a szolgáltatásra bő egy hónap alatt több mint egymillió ember iratkozott fel.

Közösség & HR

Újfajta játékban zárkózott fel hozzánk a mesterséges intelligencia

A teljesinformációs játékokban az MI már hosszú ideje jól teljesít, de a DeepMind most kifejlesztett egy olyan modellt, amelyik a legmagasabban jegyzett embereket is elveri a Stratego nevű társasjátékban.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.