Piaci hírek

Robotméh enyhítheti az élelmezési krízist

A beporzást végző méhek számának tendenciózus csökkenése súlyos válsággal fenyeget. Egy amerikai kutatócsapat azonban jól halad a gépesített alternatíva fejlesztésével.
 
Végre a Google Workspace-hez sem kell jelszó
Egyelőre béta állapotban, de már elérhető a passkey, amitől gyorsabbá és biztonsagosabbá válhat a felhasználi bejelentkezés.
A startup fejlesztők régóta vártak olyasmire, mint az Apple Vision Pro headsetje
A gyártó egy olyan piacra lépett be 3500 dolláros headsetjével, ahol jelenleg a 300-500 dollár körüli sisakok adják a forgalom túlnyomó részét, de az Apple eszköze mindent figyelembe véve egy egészen más szintet képvisel.
Itt az igazság pilanata? A SEC a Binance után a Coinbase-t is beperelte
Nehéz helyzetben a kriptovilág két legstabilabbnak gondolt vállalata.
Érik az európai uniós szintű tiltás a Huawei 5G-s eszközeire
A Financial Times forrásai szerint Brüsszelben az EU biztonságát érintő fenyegetésként értékelik, hogy a tagállamok nem lépnek fel egységesen a magas kockázatú szállítók kizárásában.
Félmilliárd dollárba került a robotpizzás kaland
A startupok élete nem csak játék és mese. A mozgó járműben gépesítve gyártott pizzában gondolkodó Zume esete inkább rémálom lett a hiszékeny befektetők számára.
Az idei se lesz csúcsév a hazai e-kereskedelemben
Tavaly a korábbi évekhez mérten nagyon szerény mértékben, alig 8 százalékkal nőtt a magyar piac. Egy friss hazai előrejelzés szerint középtávon újra felpöröghet a motor.
Objektív nélküli kamerával lövi a képeket a mesterséges intelligencia
Egy kísérleti projektben létrehozott eszköz a környezeti adatokat gyűjti be és alakítja át szöveggé, amiből a generatív MI virtuális fotókat készít.
Bemutatta nagy dobását az Apple
Ahogy az várható volt, a tegnap startoló fejlesztői konferencián Cupertino előállt régóta várt headsetjével. Az átszámítva bő 1,2 millióba kerülő Apple Vision Pro csak jövőre érkezik.
Budapesten is irodát nyit az Amazon Web Services
Újabb fejlesztésekbe kezdenek Magyarországon a növekvő ügyfélkör támogatására, amelyek részleteit az AWS közép- és kelet-európai régiójának vezérigazgatója, Przemek Szuder osztotta meg velünk.
Ez a félkész MI sokkal menőbb, mint bármilyen ChatGPT
Kinek a mesterséges "ikertestvérével" szeretne beszélgetni? Elon Muskéval? Einsteinével? A character.ai-nak hála ez is lehetséges.
Valószínűleg soha. A piackutatók szerint a felhő mellett is dinamikusan növekszik a hosting iránti igény.

a melléklet támogatója a vshosting

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.