A Moto G közepes képességekkel, viszont nagyon kedvező árcédulával próbálna érvényesülni.

Az utóbbi napokban az amerikai gyártó moduláris telefonkoncepciójától, a Project Arától volt hangos a sajtó, de a Moto G készülék azt bizonyítja, hogy a fejlesztők nem feledkeztek meg a hagyományos készülékekről sem.

A Motorola egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt az új mobilról, de különösebben nem titkolóznak a cégnél, mivel a beharangozó oldal már él, és azt is megtudhatjuk róla, hogy november 13-án lesz a premier. Szerencsére a különböző kiszivárogtató források most is aktívak, így már most elég sok információt lehet tudni a Moto G-vel kapcsolatban.

Ezek, illetve az egyik mobilkereskedésnél feltűnt brossúra szerint a középkategóriába érkező mobil 4,5 colos, 720p felbontású kijelzővel fog rendelkezni, aminek a felületét Gorilla Glass bevonat védi a karcolásoktól. A kevés különleges képességek egyike az úgynevezett edge-to-edge, azaz nagyon vékony kávával rendelkező kijelző, amitől valószínűleg sokkal exkluzívabb képet mutat majd a készülék.

A Moto G főbb jellemzői (Fotó: GSM Arena)

Alacsony ára ellenére nem lesz gyenge a Moto G: egy négymagos, magonként 1,2 GHz-es órajelen működő processzort kapott, a fotókat egy 5 megapixeles hátlapi, illetve az 1,3 megapixeles előlapi kamera készíti majd, amiket a 8 gigabájtos tárhelyen lehet elraktározni. A Motorola Google közelisége miatt esetleg szóba jöhetett volna, hogy a Moto G már az Android KitKat verzióját kapja, de ez sajnos nincs így: a mobil a 4.3-as Jelly Bean verzióval érkezik.

És ha már annyit emlegettük, akkor térjünk ki az árra. A GSM Arena információi szerint a kártyafüggetlenül mindössze 135 angol fontba fog kerülni, ami alig 50 ezer forint. Amennyiben ez igaz, a Moto G-nek minden esélye megvan arra, hogy taroljon a piacon, a kérdés már csak az, hogy melyek lesznek ezek. Az szinte biztos, hogy a hazai boltokba nem kerül belőle, már csak azért sem, mert az utóbbi időkben a Motorola elsősorban a hazai, vagyis az USA piacára fókuszál. A részletek tehát jövő héten szerdán, 13-án derülnek ki, amiről természetesen mi is beszámolunk majd.

Mobilitás

Spanyol tudósok: a túlóra nem hogy káros, hanem egyenesen építő

Ha angol tudósok jöttek volna ezzel, meg sem lepődnénk. De épp a szieszta hagyományát mind a mai napig ápoló spanyolok?!
 
Hirdetés

Hazánk régiós SolarWinds-központ lett

A SolarWinds és a RelNet megállapodása révén utóbbi magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt régiónkban a SolarWinds viszonteladói és ügyfelei számára.

Manufacture IT

Az 5G legnagyobb nyertesei az ipari vállalkozások

MEGNÉZEM »

a melléklet támogatója a Vodafone

Igen, ahogy mindenki mondja: sokba, nagyon sokba. De közel sem csak a fizetése miatt. A költségekhez hozzá kell számolni a növekvő kiválasztási költségeket – és a magas fluktuációt.

a melléklet támogatója a Mndwrk

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.