Közzétették azoknak a szállítóknak a listáját, amelyek a következő egy évben összesen 25 milliárd forint értékben szállíthatnak informatikai eszközöket és az azokhoz kapcsolódó szolgáltatásokat a központosított közbeszerzés alá tartozó intézményeknek.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felügyelete alá tartozó Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) eredményt hirdetett a számítógéprendszerek szállítására kiírt közbeszerzési eljárásán. A beszerzés keretösszege egy évre nettó 25 milliárd forint, amelyből összesen 71 cég részesülhet.

A KEF a központosított közbeszerzési rendszerhez tartozó költségvetési intézmények és a beszerzéshez önként csatlakozók, így például önkormányzatok számára szerzi be a szervereket, PC-ket és a kapcsolódó szolgáltatásokat. A szervezetek a központi listából rendelhetik meg a beszerzendő informatikai eszközöket.

Három részben A felhívást még márciusban tette közzé az akkor még Központi Szolgáltatási Főigazgatóság néven működő szervezet. Ajánlatot három elkülönített részre lehetett adni. Az első a HP, IBM, SUN/Oracle, SGI, BULL/NEC, Fujitsu vagy azzal egyenértékű berendezésekre szól, nettó 19,2 milliárd forint értékben.

A második rész Dell, Acer, Lenovo, Apple vagy azzal egyenértékű x86-os gépekre szól, nettó 3,3 milliárd összegben. Végül a harmadik rész heterogén, rugalmasan konfigurálható, például magyarországi összeszerelésű szerver, munkaállomás, notebook vagy azzal egyenértékű készülékekre szól, nettó 2,5 milliárd forintért.

Ajánlatot az tehetett, akinek az utóbbi két évben - azonos berendezések értékesítéséből - a nettó árbevétele évente meghaladta az első résznél az 500 millió, a másodiknál a 350 millió, míg a harmadiknál a 250 millió forintot.

A nyertes szállítók a következők:

Albacomp RI Kft. ALOHA Informatika Kft. AlphaNet Kft. Answare Kft. ANT Kft. AQUIS Informatika Zrt. Augment!IT Kft. Avisys Kft. Bull Magyarország Kft. Comparex Magyarország Kft. COMPUWORX Zrt. Delta Informatika Zrt. Digital Kft. eGov Kft. Enterprise Communications Kft. EURO ONE Zrt. Exicom Rendszerház Kft. FEFO Kft. Flaxcom Holding ZRt. FreeSoft Nyrt. Fujitsu Technology Solutions Kft. Getronics Kft. HumanoIT Kft. HUMANsoft Kft. ICT SYSTEMS Kft. Inter-Computer-Informatika Zrt. Interface Kft. Inventa Kft. Invigor Kft. IQSYS Zrt. Kancellár.hu Zrt. KFKI Rendszerintegrációs Zrt. Kventa Kft. M&M Computer Kft. M&S Informatikai Zrt. Magyar Telekom Nyrt. MONTANA Tudásmenedzsment Kft. Nádor Rendszerház Kft. NESS Hungary Kft. NETvisor Zrt. OGYS Consulting Kft. PC-BOX Kft. PNC Kft. POLYGON Kft. Professzionál Informatikai Zrt. Profitexpert Kft.
Qwerty Computer Kft. R+R Periféria Kft. RacioNet Zrt. Remedios Zrt. Rexfilm Kft. Rufusz Computer ZRt. S&T Consulting Hungary Kft. SERCO Informatikai Kft. Silicon Computers Kft. Synergon Rendszerintegrátor Kft. SYSInfo Kft. Sysman Informatikai Zrt. Systrans Kft. Systrend Zrt. Szerverház Kft. Szintézis Informatikai ZRt. Szinva Net Informatikai Kft. Telvice Kft. Tigra Computer Kft. Tigra-Copy Kft. Traco Zrt. USER Rendszerház Kft. Woss Kft. WSH Kft. XCOPY Kft.

Meddig kell még szélcsendben vitorlázniuk az IT cégeknek?
Egy kézben összpontosulnak a központi közbeszerzések


Angol startuppal pallérozza a Galaxy AI-t a Samsung

A dél-koreai vállalat a felvásárlástól azt reméli, hogy az eszközein futó algoritmusok a lehető legtestreszabottabb szolgáltatásokat nyújtják majd a felhasználóknak.
 
Nincs automatikus és egyszerű út a felhőnirvánába, pedig a buktatók többségét viszonylag egyszerűen el lehetne kerülni.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.