Többek között ez elektronikus ügyintézés bevezetéséről és működéséről is szó lesz az IIR októberi e-közigazgatás témájú konferenciáján.
Idén október 18-19-én rendezi meg az IIR Magyarország az elektronikus közigazgatással foglalkozó konferenciáját. A rendezvény aktualitását a kormányváltással bekövetkezett új stratégiai irányvonalak adják.

Minden, ami e-vel kezdődik A program sarkalatos kérdéskörei között említhető a közigazgatás átszervezése, a feladatok újraosztása, és ennek mentén az új államigazgatási infrastruktúrához kapcsolódó elektronikus ügyintézés, az elektronikus közigazgatás újraszabályozása. A rendezvény alkalmával lehetőség nyílik az elektronikus ügyintézés bevezetése és működése során felmerülő problémák, lehetőségek, megoldások és tapasztalatok megvitatására.

A konferencián szó lesz továbbá a készülő e-közigazgatási keretstratégiáról, a Nemzeti Egységes Kártyarendszerről, az elektronikus fizetés használatának tapasztalatairól, az e-aláírás használatának elterjesztésére irányuló törekvésekről, elektronikus iratkezelés tapasztalatairól, ügykezelésről, valamint az egységes elektronikus közműnyilvántartás létrehozásáról (Digitális Megújulás Cselekvési Terv).

Ezen felül bemutatnak több nyílt forráskódú szoftvert és megoldást, illetve best practice keretében részletesen tájékozódhatnak a résztvevők az e-közigazgatásban hasznosítható, korszerű technológiákról, mint például a mobil adatgyűjtés, cloud computing és a térinformatika.

Milyen problémákkal járhat a közigazgatás átalakítása?
Interneten is lekérhetők a hiteles tulajdoni lapok

Előzetes az előadókból Az előadók közül a teljesség igénye nélkül említhető Csapody Dániel, az NFÜ főosztályvezetője, aki az E-ügyintézés fejlesztését támogató uniós EKOP és ÁROP operatív programokról tájékoztat előadásában, Vetési Iván a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala elnökeként a Nemzeti Egységes Kártyarendszer-t (NEK) ismerteti a résztvevőkkel, Rab Árpád Szörény, az Információs Társadalom- és Trendkutató Központ kutatási igazgatója a mobil eszközök szerepéről a közigazgatásban és a mobil adatgyűjtésről beszél, míg Kópiás Bence főosztályvezető a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség képviseletében az egyablakos ügyintézési pontok kialakításának tapasztalatairól számol be.

A részletes programról és a regisztráció feltételeiről a szervezők honlapján lehet tájékozódni.

Spanyol tudósok: a túlóra nem hogy káros, hanem egyenesen építő

Ha angol tudósok jöttek volna ezzel, meg sem lepődnénk. De épp a szieszta hagyományát mind a mai napig ápoló spanyolok?!
 
Hirdetés

Hazánk régiós SolarWinds-központ lett

A SolarWinds és a RelNet megállapodása révén utóbbi magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt régiónkban a SolarWinds viszonteladói és ügyfelei számára.

Manufacture IT

Az 5G legnagyobb nyertesei az ipari vállalkozások

MEGNÉZEM »

a melléklet támogatója a Vodafone

Igen, ahogy mindenki mondja: sokba, nagyon sokba. De közel sem csak a fizetése miatt. A költségekhez hozzá kell számolni a növekvő kiválasztási költségeket – és a magas fluktuációt.

a melléklet támogatója a Mndwrk

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.