A PTTSystems fejlesztésének köszönhetően a Push-To-Talk technológia újra elemében lehet.
A Push-To-Talk (PTT) sok olvasó számára ismerős lehet, de az is biztos, hogy az átlag mobilhasználó csak nagyon ritkán használta ki ezt a funkciót. A technológia lényege az, hogy a mobilt adóvevőként használva, egy dedikált gomb megnyomásával kommunikálhatunk a kollégákkal, vagy a flotta többi tagjával, távolsági korlátok nélkül. A mobilipar fejlődésével a PTT hazai szakértője, a PTTSystems is tartja a lépést, így újonnan kifejlesztett megoldását már a legelterjedtebb okostelefonos platformra, Androidra is kínálja.

Modern walkie-talkie  Az elsősorban logisztikai vállalkozások, fuvarozó cégek, katasztrófavédelmi egységek, illetve polgárőrök számára ajánlott rendszer digitális adóvevőként, mobilnet igénybevételével működik, ezen kívül térerőre van szükség a PTT alapú kommunikációhoz. A PTTSystems a korábbi előfizetési csomagokat kibővítette az androidos alapú szolgáltatással, ami így minden hazai szolgáltató hálózatában használható. A PTT alapú „beszélgetés” rendkívül egyszerűen, az alkalmazásban elhelyezett gomb megnyomásával kezdeményezhető, ami után az üzenet a fogadó félnél minden beavatkozás nélkül befut. Ehhez arra van szükség, hogy az alkalmazás állandóan fusson a háttérben, ami a fejlesztők szerint 10-15 százalékban növeli meg a mobil energiafelhasználását.


Az androidos alkalmazás felülete (a kép nagyítható)

A kliensek egy diszpécserközpont segítségével, táblagépes felületen menedzselhetők, innen egyszerre több készülékre is indítható hívás, amelyeket a rendszer tárol, így később azok visszahallgathatók. A PTT ezen verziója már nem csak hang, hanem szöveges üzenetek, vagy akár GPS koordináták átküldésére is alkalmas, így a diszpécsernek több eszköz áll rendelkezésére a munkatársak irányításához, vagy tájékoztatásához. A tömörítési eljárásnak köszönhetően a hangüzenetek elenyésző adatforgalmat generálnak: a Volán által használt, 35 készülékből álló flotta például egyetlen, 5 gigabájtos mobilnet előfizetést használ, ami bőven elegendő keretet nyújt.

Összehangolt irányítás  A rendszer egyik kiemelt funkciója a távoli csoportirányítás, amely során a munkatársakat, azok GPS pozíciója alapján, hang vagy szöveg alapú üzenetekkel lehet irányítani. A másik fontos terület a csoport tagjai között zajló kommunikáció, amit nagyban segít, hogy látható a csoporttagok pozíciója a térképen és azt is kijelzi a rendszer, ha valaki éppen elfoglalt és valami miatt nem tud üzenetet fogadni. A biztonsági és munkatárs védelem funkció a mobilkészülék gyorsulás-érzékelőjét használja a balesetek rögzítésére, azaz nagy gyorsulás, vagy hirtelen lassulás esetén az alkalmazás figyelmeztetést küld egy esetleges veszélyhelyzetről a csoport többi tagjának.

310 millió okos készülék a piacon, vezet az Android 
Az Android és az iOS bekebelezte a piacot
Több appot töltünk le, mint zenét 

A mobil kliens telepíthető androidos mobilra, tabletekre, illetve kompatibilis a régebbi Nokia készülékekkel is. Az operátorok és a diszpécser feladatokat ellátó kollégák nagyobb méretű kijelzők előtt is követhetik az eseményeket, ami egy androidos mini PC használatával oldható meg. A PTTSystems szolgáltatása havidíjas rendszerben vehető igénybe, aminek a díja jelenleg 3500 forint kliensenként. A díjazás azonban egyedi esetekben, a kliensek számától függően, vagy az előfizetők számának növekedésével változhat, illetve akár csökkenhet is.

Iráni és orosz hekkerek zsonglőrködnek az amerikai választók adataival

Erős aktivitásba kezdtek az amerikai választások előtt külföldi csoportok - állítja az FBI. Az irániak például demokrata szavazóknak küldtek hamisított levelet.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Elvben mindenki egyetért azzal, hogy egy vállalat informatikája optimális méretű és működésű kell legyen. A helyes arányok megtalálása azonban nehéz, különösen a szoftvereknél.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.