A PTTSystems fejlesztésének köszönhetően a Push-To-Talk technológia újra elemében lehet.
A Push-To-Talk (PTT) sok olvasó számára ismerős lehet, de az is biztos, hogy az átlag mobilhasználó csak nagyon ritkán használta ki ezt a funkciót. A technológia lényege az, hogy a mobilt adóvevőként használva, egy dedikált gomb megnyomásával kommunikálhatunk a kollégákkal, vagy a flotta többi tagjával, távolsági korlátok nélkül. A mobilipar fejlődésével a PTT hazai szakértője, a PTTSystems is tartja a lépést, így újonnan kifejlesztett megoldását már a legelterjedtebb okostelefonos platformra, Androidra is kínálja.

Modern walkie-talkie  Az elsősorban logisztikai vállalkozások, fuvarozó cégek, katasztrófavédelmi egységek, illetve polgárőrök számára ajánlott rendszer digitális adóvevőként, mobilnet igénybevételével működik, ezen kívül térerőre van szükség a PTT alapú kommunikációhoz. A PTTSystems a korábbi előfizetési csomagokat kibővítette az androidos alapú szolgáltatással, ami így minden hazai szolgáltató hálózatában használható. A PTT alapú „beszélgetés” rendkívül egyszerűen, az alkalmazásban elhelyezett gomb megnyomásával kezdeményezhető, ami után az üzenet a fogadó félnél minden beavatkozás nélkül befut. Ehhez arra van szükség, hogy az alkalmazás állandóan fusson a háttérben, ami a fejlesztők szerint 10-15 százalékban növeli meg a mobil energiafelhasználását.


Az androidos alkalmazás felülete (a kép nagyítható)

A kliensek egy diszpécserközpont segítségével, táblagépes felületen menedzselhetők, innen egyszerre több készülékre is indítható hívás, amelyeket a rendszer tárol, így később azok visszahallgathatók. A PTT ezen verziója már nem csak hang, hanem szöveges üzenetek, vagy akár GPS koordináták átküldésére is alkalmas, így a diszpécsernek több eszköz áll rendelkezésére a munkatársak irányításához, vagy tájékoztatásához. A tömörítési eljárásnak köszönhetően a hangüzenetek elenyésző adatforgalmat generálnak: a Volán által használt, 35 készülékből álló flotta például egyetlen, 5 gigabájtos mobilnet előfizetést használ, ami bőven elegendő keretet nyújt.

Összehangolt irányítás  A rendszer egyik kiemelt funkciója a távoli csoportirányítás, amely során a munkatársakat, azok GPS pozíciója alapján, hang vagy szöveg alapú üzenetekkel lehet irányítani. A másik fontos terület a csoport tagjai között zajló kommunikáció, amit nagyban segít, hogy látható a csoporttagok pozíciója a térképen és azt is kijelzi a rendszer, ha valaki éppen elfoglalt és valami miatt nem tud üzenetet fogadni. A biztonsági és munkatárs védelem funkció a mobilkészülék gyorsulás-érzékelőjét használja a balesetek rögzítésére, azaz nagy gyorsulás, vagy hirtelen lassulás esetén az alkalmazás figyelmeztetést küld egy esetleges veszélyhelyzetről a csoport többi tagjának.

310 millió okos készülék a piacon, vezet az Android 
Az Android és az iOS bekebelezte a piacot
Több appot töltünk le, mint zenét 

A mobil kliens telepíthető androidos mobilra, tabletekre, illetve kompatibilis a régebbi Nokia készülékekkel is. Az operátorok és a diszpécser feladatokat ellátó kollégák nagyobb méretű kijelzők előtt is követhetik az eseményeket, ami egy androidos mini PC használatával oldható meg. A PTTSystems szolgáltatása havidíjas rendszerben vehető igénybe, aminek a díja jelenleg 3500 forint kliensenként. A díjazás azonban egyedi esetekben, a kliensek számától függően, vagy az előfizetők számának növekedésével változhat, illetve akár csökkenhet is.

Kínában úgy nő a mobil játékosok száma, mintha kötelező lenne mobilon játszani

Az ázsiai birodalomban évek óta elképesztő mértékben növekszik a piac, ehhez hasonló tempót a nyugati felhasználók csak a járvány miatti elzártságban produkálnak.
 
A biztonság kiszervezéséhez komoly bizalmi tőke kell, ami lassan épül fel, de tartósabb is, mint a betyárbecsület.

a melléklet támogatója a Euro One

Hirdetés

Így érdemes kialakítani a biztonságfelügyeletet

A jó példákért nem kell messze menni. Az alábbiakban csupa magyarországi bevált gyakorlat következik.

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.