A PPF belépésével váltott stratégiát a telekommunikációs vállalat. Ennek szellemében most optikai vezetékes nettel és menedzselt tűzfalszolgáltatással lép az informatikai szolgáltatási piacra.

A tavaly elindított bérelt vonali megoldása, a Hiperline után újabb vállalati szolgáltatásokat indít a Telenor. Október elejétől a közép- és nagyvállalati ügyfelek számára a kiberbiztonság terén menedzselt tűzfalszolgáltatást, míg a kisvállalati szegmensnek optikai vezetékesinternet-szolgáltatást is nyújt. A Telenor stratégiai célja, hogy a hagyományos telekommunikációs szolgáltatás mellett integrált IT-szolgáltatóként is megjelenjen a piacon – mondta a vállalat vezérigazgatója, Peter Gazik az új szolgáltatásokat bemutató sajtótájékoztatón.

A stratégia részeként kínál a Telenor menedzselt tűzfalszolgáltatást. A technikai hátteret ehhez a 4iG biztosítja. Mint azt Regyep György, a 4iG kiberbiztonsági szakértője elmondta, a szolgáltatás kialakítását megelőzte egy felmérés, amelyből kiderült, hogy a vállalatok 73 százaléka küzd szakemberhiánnyal, ami a kiberbiztonsági területet illeti, és 40 százalékuk nem változtatott 2020 óta az IT-biztonsági infrastruktúráján. Eközben a digitalizációs trendek miatt az üzleti folyamatokban iparágtól független felértékelődött az internet szerepe.

Ezeket az igényeket figyelembe véve a havidíjas, beruházás nélkül igénybe vehető tűzfalszolgáltatás része a behatolásvédelem, a gyors detektálás, riasztás, valamint szükség esetén a védelmi beavatkozás is. A szolgáltatáshoz a 4iG adja a hardver- és szoftverkomponenseket, valamint 24 órás magyar nyelvű felügyeletetet is. Regyep szerint ez a nagyvállalatoknak is jó alternatívája lehet a saját üzemeltetésű védelemnek, a középvállalatok pedig lényegében olyan magas szintű és naprakész, aktív felügyelethez jutnak, amit saját erőforrásól nagyon költséges lenne kialakítani. A szolgáltatás része többek között a VPN (akár multifaktoros és biometrikus azonosítással) is.

Optikai net kiegészítésekkel kkv-knak

Kifejezetten a kkv-s szegmenst célozza a Telenor másik, október elején induló két optikai vezetékesinternet-csomagja, az IrodaNet 300 és az IrodaNet 1000, amelyekhez az infrastrukturális hátteret a Magyar Telekom biztosítja egy nagykereskedelmi megállapodás keretében. A kisebb csomag 300 Mbit/s letöltési és 75 Mbit/s feltöltési sebességet, míg a nagyobb csomag 1000 Mbit/s-os le- és feltöltési sebességet biztosít.

A csomagok bevezetését egy akcióval is megtámogatják. 24 hónapos hűségvállalás esetén az első három hónapban 50 százalék kedvezményt biztosítanak a havidíjból. Mint azt Lenti Orsolya, a Telenor üzleti szegmens marketing-osztályvezetője elmondta, azok az ügyfelek, melyek mobilszolgáltatással együtt veszik igénybe az új szolgáltatást, további kedvezményt érvényesíthetnek. Lenti Orsolya elmondása szerint egy mobil előfizetésnél 5000 forinttól indul az IrodaNet csomagok havi díja.

A csomagokhoz kiegészítő szolgáltatásokat is kínál a szolgáltató. Ilyen például a fix IP-cím, amely például saját szerverszolgáltatás (FTP-hozzáférés, levelező-szolgáltatás, saját webshop, stb.) üzemeltetéséhez, illetve bizonyos helyeken a VPN-hez is szükséges lehet.

Szintén igényelhető mesh router, ha a telephely, iroda belső terei bonyolultabb, zegzugos alaprajzúak vagy többszintesek. Ez a technológia ugyanis a belső tér rejtett vagy távolabbi pontjain is képes kiegyenlített wifi jelerősséget biztosítani.

Mobilitás

Itthon már szinte mindenki netezik a mobilján

Egy friss felmérés szerint jelenleg 6,2 millióra tehető a hazai felnőtt okostelefon-használók tábora, akik közül nagyjából 6 millióan szörfölnek is mobiljukon.
 
Hirdetés

Felhőben az erő

Gyorsan változó hardveres technológiák, finomodó szoftveres környezet és felkészültebb humán erőforrás teszi jövőbiztossá a felhőt.

Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.