A Corvinus Egyetemen ma átadták „Az év informatikai oktatója 2013” díjakat. A korábbi évektől eltérően négy pályázó kapott elismerést.

A Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) 2002. óta minden évben pályázatot ír ki a magyar felsőoktatási intézményeknek Az év informatikai oktatója díjra. Erre minden olyan felsőfokú oktatási intézmény küldhet be pályázatot, amelyben főállású oktatókkal folyik informatikusképzés. A VISZ a szakmai díjjal elsősorban a pályázó oktatók közvetlen oktatási tevékenységének erkölcsi-anyagi elismeréséhez kíván hozzájárulni. A kiírás hangsúlyozza ugyanakkor, hogy a díj nem pályakezdőknek szól, ám nem is életműdíj. A korábbi évekhez képest újdonság volt, hogy a szervezet három ösztöndíjra írt ki pályázatot.

A díjazottakat független szakmai zsűri értékelte, majd a kiválasztott oktatókat felterjesztette a szervezete elnökségének, amely a végső döntést hozta. Az első helyezett 1 millió, a második 800 ezer, a harmadik pedig 500 ezer forintos ösztöndíjban részesülhetett. Az ide zsűribe Braun Péter, a VISZ elnöke, Dömölki Bálint matematikus, Havass Miklós, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács tagja, Petróczy Zoltán tanácsadó, Sós Éva, a Computerworld főszerkesztője, Sziebig Andrea, az IT Business főszerkesztője, Turmezey László, a CEU oktatója, valamint lapunk főszerkesztője, Dervenkár István kapott felkérést.

Négy díjazott örülhetett

A beérkezett pályázatokból a zsűri négyet talált alkalmasnak arra, hogy a jelölteket személyesen is meghallgassa. A személyes prezentációk után végül mind négy pályázót felterjesztette díjazásra a VISZ elnökségének. Végül az elnökség úgy döntött, hogy az első és második hely mellett megosztva ítéli oda a harmadik helyezést.

Az első helyezésnek és az 1 millió forintos ösztöndíj végül Forstner Bertalan, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem docense örülhetett. A második helyet és vele a 800 ezer forintos ösztöndíjat Kiss Attila, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem docense, tanszékvezető, míg a megosztott harmadik helyet a Süle Zoltán (Pannon Egyetem) és Mohácsi László (Corvinus Egyetem) kapta.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Szájkosarat raknának a britek a közösségi óriásokra

Hétfőn kemény jelentést tett az asztalra az Egyesült Királyság illetékes bizottsága. A Facebook-alapítót személyesen is felelőssé teszik amiatt, hogy az álhíreknek, a manipulációnak nincs megfelelő gátja, miközben a felhasználói adatokat nem védik megfelelően.
 
Két út közül választhatnak a magánfelhőben gondolkodó vállalatok. Vagy saját maguk alakítják ki a platformot, vagy bérelik azt egy szolgáltatótól. A nagy kérdés: hogyan lehet dönteni a két módszer között?

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.