A tizedik alkalommal kiírt Invitech InnoMax díj és a Vodafone Digitális Díj is társadalmi problémák megoldását támogató ötleteket díjazna.
Hirdetés
 

Tizedik alkalommal hirdette meg az InnoMax Díjat az Invitech, míg a Vodafone Magyarország Alapítvány második alkalommal írta ki Vodafone Digitális Díjat. Mindkét pályázat fő célkitűzése, hogy olyan innovatív ötleteket támogasson, melyek fontos társadalmi problémák enyhítését vagy megoldását segítik. A két pályázatban az is közös, hogy lebonyolításukba bevonták az Effekteam Egyesületet (korábbi nevén Magyar Adományozói Fórum).

10 év, 800 projektötlet, 100 díjazott

Az Invitech idén az esélyegyenlőség, a fenntarthatóság, az egészségügy és az oktatás témakörében várja a digitalizációra és az innovatív megoldásokra fogékony nonprofit szervezetek pályázatait. A pályázat idei újdonsága, hogy a vállalat munkatársai is javasolhatnak egy további díjra környezetükben működő, társadalmilag példamutatóan értékes tevékenységet folytató civil közösségeket. A díjjal járó jutalmak mellé az Invitech szakmai tanácsadást is nyújt.

A beadott projektötletek szakmai zsűri bírálja el, majd a legjobbakat az Invitech közönségszavazásra is bocsátja. Az elmúlt tíz évben közel 800 pályamű érkezett az InnoMaxra, melyek közül mintegy száz projektötlet részesülhetett támogatásban. (A tavalyi nyertesekről itt számoltunk be.)

A díjra idén is magyarországi székhellyel rendelkező, önkéntes alapon szerveződő, közcélú, nem haszonszerzés céljából alakult nonprofit szervezetek jelentkezhetnek. A pályázatok beadásának határideje 2020. január 15. A zsűri február 15-ig választja ki a tíz legjobbnak ítélt pályamunkát, melyekre a közönség is szavazhat az Invitech Facebook-oldalán február 28. és március 15. között. A cég honlapján megtalálhatók a részletes pályázati feltételek is.

A Vodafone alapítványa is beszállt

A második alkalommal kiírt Vodafone Digitális Díjra idén három témában pályázhatnak magánszemélyek és vállalkozások, köztük nonprofit szervezetek és startupok olyan ötletekkel, melyek a társadalmi jót, a felzárkózást segítik.

Digitális Társadalom kategóriában olyan innovatív digitális megoldásokkal lehet nevezni, melyek a teljes társadalom javát szolgálják, illetve valamilyen módon megkönnyítik a digitális eszközök használatát. A Digitális Esélyegyenlőség kategóriában hátrányos helyzetű csoportok felzárkózását támogató, míg a Bolygónk és fenntarthatóság kategóriába a környezettudatosság széles körű elterjesztését és a környezet megóvását segítő digitális megoldásokat vár a zsűri.

A pályamunkákat 2020. március 6-ig kell beadni. A zsűri április 21-éig hozza meg a döntését. A pályázat részleteiről itt informálódhatnak az érdeklődők.

Piaci hírek

Az iPhone-eladások szűk harmada rámehet a kínai hadjáratra

Legalábbis ezt olvasta ki üveggömbjéből az Apple-kérdésekben igen nagy szakértőnek tartott Ming-Csi Kuo.
 
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.