Bár nagyon küzd, a Firefox nem tudta visszavenni a tavaly ősszel elvesztett első helyet a böngészők hazai népszerűségi listáján. A hazai piac továbbra is teljesen más képet mutat, mint a globális vagy éppen az európai átlag.

Láthatóan nem akar belenyugodni a második helybe a Firefox, amely Magyarországon hosszú évekig a népszerűségi lista élén állt. A StatCounter adatai szerint az utóbbi félév első felében lassan a nyakára mászott a Google böngészőjének, ám a Chrome tavasszal ismét beerősített és immár viszonylag stabilan áll az élen.

Magyar vagyok, nem exploreres

A hazai internetezési szokások - a Chrome elsőségét leszámítva - markánsan eltérnek akár kontinensünk, akár a világátlag adataival hasonlítjuk össze a piaci tortát. Itthon a Microsoft browsere hagyományosan sokkal gyengébben teljesít, mint globálisan. Az Explorer jelenleg Európában az internetes lekérések bő 17 százalékát, világszinten pedig több mint ötödét adja. Ehhez képest nálunk 6,6 százalékon áll, amivel már a harmadik helyet is elvesztette.

A helyzet fordítottan igaz a Mozilla Foundation böngészőjére. A Firefoxot egyébként Európa-szerte is kedvelik, hiszen ebben a régióban még 25 százalék felett szerepel, miközben globálisan csak bő 18 százalék jut a rókás böngészőnek. 

Create Infographics

A más metodikával dolgozó Gemius adatsora nagyjából megegyezik a StatCounter által kirajzolt trenddel. Némi időbeli eltolódás mellett annyi eltérést lehet felfedezni, hogy az Internet Explorer lényegesen jobban szerepel. Itt az első két versenyző "csak" háromszor, három és félszer annyit teljesít, mint a Microsoft keresője.

Közösség & HR

Fél Ausztráliát letölthették egy hekkertámadásban

A kontinensnyi ország második legnagyobb telkójánál történt súlyos incidens. A vizsgálatok még tartanak, de akár 10 millió ügyfél személyes adata is illetéktelen kezekbe kerülhetett.
 
Hirdetés

Budapestre jön és munkatársakat keres az Innovecs

A cégek digitális transzformációját segítő, szédítő tempóban növekvő vállalatnál kiemelt figyelmet fordítanak a csapattagok igényeire és jólétére.

Hirdetés

A munkaerő képzése a vállalat sikerének egyik záloga

A piaci versenyben az a cég tud élen maradni, amely lépést tart a fejlődő technológiával. Ez azonban csak megfelelően képzett alkalmazottakkal lehetséges.

Ahogy megindult az IT-szakemberekért a harc a munkaerőpiacon, úgy váltak egyre szofisztikáltabbá a képzést végző intézmények szolgáltatásai.

a melléklet támogatója a Green Fox Academy

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.