Miközben az okostelefonos piac nagyon szenvedett az elmúlt hónapokban, a táblagépek valósággal hasítottak.

Teljesen eltérő pályát ír le korunk két legjelentősebb mobil eszközének piaca. A fontossági sorrendben tagadhatatlanul élen álló okostelefonokat alig veszik, a tableteknél viszont alig győzik kielégíteni a keresletet a szállítók. Érdekes módon mindkét szegmensben ugyanaz a fő motívum mozgatja (ellentétes irányba) a trendgörbéket.

A koronavírus miatti tömeges távmunka és otthoni tanulás bevezetése sok családnál hirtelen azt a felismerést hozta, hogy nincs elegendő eszköz a feladatok elvégzésére. És mint ahogy az alábbi számok igazolják, ezt a problémát nem kevesen táblagép(ek) vásárlásával oldották meg. (Miközben a jellemzően komoly összegbe kerülő mobilok forgalmát ezzel párhuzamosan visszavetetette a globális járvány kiváltotta gazdasági bizonytalanság.)

Megváltozott a szélirány

Az IDC frissen kiadott elemzése szerint a tabletpiac az idei második negyedévben nagyon jelentős, 18,6 százalékos növekedést tudott felmutatni. Mindez éles ellentéttben áll az ezt megelőző két negyedév csökkenő tendenciájával. A darabszámot tekintve 38,6 millióra rúgó forgalomhoz az összes nagyobb gyártó pozitívan tudott hozzájárulni. Ugyanakkor a legkisebb éves növekedést pont a legnagyobb szereplő, az Apple produkálta.

 

Tabletes eladások 2020/Q2 - IDC
Infogram

Cupertino a szerény, 1,3 százalékos forgalomnövekedéssel is biztosan vezeti a szegmenst. A negyedévben továbbra is jól teljesített az iPad 10,2 hüvelykes változata, amit az IDC a megfizethető árszintnek és a billentyűzetre csatlakoztatás lehetőségének tulajdonít. Nem ment rosszul az iPad Air sem, illetve a legújabb iPad Pro is kelendőnek bizonyult.

A sorban következő négy további piaci szereplőben közös, hogy mindannyian nagyon lendületesen, 40-50 százalékos szint környékén tudták megfejelni tavaly ilyenkori eredményüket. A Samsung így könnyedén megőrizte második helyét, de nem panaszkodhat a szintén dobogós Huawei sem. A kínai gyártó ugyan az amerikai szankciók miatt az USA piacán nem tud labdába rúgni, de a hazai vásárlókra való nagyobb támaszkodás mellett a cég Ázsia többi részén, sőt Európában is erősödni tudott.

Konzumer tech

Így árasztotta el az amerikai híroldalakat a pornó

Miután a VidMe nevű videómegosztó domainjét megvette egy pornós cég, több lap oldalán is felnőtt tartalmak kezdtek megjelenni.
 
Hirdetés

Belépő szinten dob nagyot a tároláson a Dell EMC PowerStore 500

Garantált 4:1-es deduplikációval, nagyobb teljesítménnyel, frissített szoftveres képességeivel teszi magasra a lécet a tárolókörnyezet modernizálásában és a gyorsan fejlődő adatigények kiszolgálásában a Dell EMC PowerStore. Beleértve az all flash termékcsalád legkisebb tagját is, amely megérkezett Magyarországra.

Hirdetés

Növekvő elvárások a szállodai Wi-Fi hálózatokkal szemben – hogyan biztosítható a versenyelőny?

A Wi-Fi ma már szinte valamennyi szálláshelyen alapvető szolgáltatás. Ezzel arányosan a vendégértékeléseknek is javuló tendenciát kellene mutatniuk – mégsem ez a helyzet. Mit hiányolnak a vendégek, és hogyan biztosíthatja egy szálloda a legújabb vendégigényeknek történő megfelelőséget? Ennek járt utána egy a lezárások után készült friss kutatás.

Radikális átalakulást és innovációs kényszert hozott a szállodaiparban a COVID.

a melléklet támogatója a TP-Link

CIO KUTATÁS

A PANDÉMIA HATÁSAIRÓL

Az ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Informatikai Intézetével végzett kutatásunkban. Segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

MEHET

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.