Az egyelőre nem világos, hogy a részlegnek pontosan mit és mikorra kellene produkálnia ahhoz, hogy eredményesnek minősüljön a dél-koreai elektronikai óriás kísérlete.
Hirdetés
 

Az év végéhez közeledve a Samsung Electronics hagyományosan keverni szokott egy alaposat a vállalatbirodalom vezetőségében. Idén azonban kicsit más a helyzet: érdekes módon pont a finoman szólva sem kirobbanó eredmények miatt nem változtattak a legfontosabb szerepkörökben.

Arccal a fényes jövő felé

A vállalat szerkezetében ugyanakkor jelentős változásnak tekinthető az angolul Future Business Planning néven futó új üzleti egység felállítása. A hétfőn bejelentett részleg pontos feladatköre nem teljesen körülhatárolt, amit indokolhat az is, hogy a divízió célja a jövő üzleti lehetőségeinek a feltérképezése (és ideális esetben kihasználása). Utóbbiak természetüknél fogva meglehetősen képlékenyek és nehezen konkretizálhatók a jelenben.

A dél-koreai elektronikai óriás közleménye szerint az egységet Jun Young-hyun vezeti majd, aki megtartja jelenlegi pozícióját is a többek között a kijelzőkért felelős SDI részleg alelnökeként. A szakember korábban a vállalat memóriagyártórészlegénél és az akkumulátor-üzletágban is megfordult, így a remények szerint kellően széles látókörrel rendelkezik.

Fontos részletnek tűnik, hogy a jövőbeli lehetőségeknek deklaráltan nem azokból a szektorokból kellene érkeznie, amelyekben a vállalatcsoport jelenleg is erős pozíciókkal rendelkezik. Így az okostelefonok, memóriacsipek, illetve a háztartási elektronikai eszközök helyett inkább a biotechnológiára, a mesterséges intelligenciára, vagy például az autóipar átalakulásában rejlő lehetőségekre koncentrálhatnak majd az új részlegben dolgozók.

Egyensúly a bizonytalan környezetben

Ahogy a bevezetőben említettük, ilyenkor rendszerint egy sor névjegyet kell újranyomtatni a Samsungnál, mivel az igazgatótanács szereti "mozgásban tartani" a felsővezetői kört. Idén azonban a nehéz gazdasági körülményekre tekintettel kicsit konzervatívabb szemlélettel álltak a feladathoz, és pusztán néhány részterületen történt új kinevezés, előléptetés.

A cég 2024-nek is ugyanazzal a két társvezérigazgatóval vág neki, mint ahogy a legfontosabb üzleti egységek élén sem jelentettek be személycseréket. A vállalati közlemény megfogalmazása szerint ennek célja, hogy "egyensúlyt teremtsenek a jövőbeli kihívások és a vezetés stabilitása között a bizonytalan üzleti környezetben".

Minderre szükség is van, mivel az általános gazdasági nehézségek és bizonytalanság miatt visszaeső kereslet gyengébbnél gyengébb negyedéveket eredményezett a Samsungnál idén. Legutóbb már annak is örülni lehetett, hogy az üzleti eredmény csak 77 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi szinttől.

Piaci hírek

Gyors zuhanásra is fel kell készülniük a menő MI-cégek befektetőinek

A buborék kialakulása sem kizárt, de az árfolyamok gyors felfutását követően anélkül is elkerülhetetlen lesz korrekció – jósolja a Wharton School veterán közgazdásza.
 
Hirdetés

Miért szerette Bill Gates a lusta kollégákat? – A produktivitás öt új trendje az ITSM-ben

Egy konferencia, ahol a CIO-k új produktivitásjavító eszközöket és módszereket tanulhatnak. Márciusban jön a 9. META-INF Atlassian Day – nem csak Atlassian-ügyfeleknek!

Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.