A Microsoft győzelmi jelentése szerint a fejlett mesterséges intelligencia integrálása felhasználói számban és aktivitásban is látványos növekedést eredményezett keresőjénél.
Hirdetés
 

Számot vetett a Microsoft azzal, hogyan változott a Bing használata egy hónappal azt követően, hogy abba (és az Edge böngészőbe) az OpenAI támogatásával egy fejlett generatív mesterséges intelligencia került. Redmond blogbejegyzése szerint rendkívül bíztatóak a számok, de azért még így is sokat kell dolgozni, hogy a Google dominanciája megrendüljön a keresők piacán.

A legfontosabb mérföldkő a Bing esetében egyértelműen az, hogy a naponta aktív felhasználói szám átlépte a 100 milliós nagyságrendet. Az új felhasználók leginkább azokból a netezőkből "konvertálódtak", akik az MI-funkciók miatt próbálták ki a kereső előnézeti változatát. Azt ugyanakkor az írást jegyző Yusuf Mehdi alelnök is elismeri, hogy mindez a bővülés is csak egy kicsinyke, egyszámjegyű részesedésre elég a Google keresője által uralt szegmensben.

A desktopoknál tapasztalt különbség azonban semmi a mobilokhoz képest, ahol a Bing jelenléte szinte mérhetetlen. Ebből a szempontból különösen nagy dolog, hogy a cég tájékoztatása szerint az okostelefonos használat a hatszorosára nőtt az elmúlt 30 nap alatt.

További jó hír a Microsoft számára, hogy nemcsak az új felhasználók száma indult növekedésnek, hanem az aktivitás is. Azaz egy átlagos felhasználó napi szinten több keresést futtat le, mint egy hónappal ezelőtt.

Mindezt a Binggel szorosan összedrótozott Edge böngésző használatának növekedése mellett a Prometheusnak nevezett modell sikerének tulajdonítja a menedzsment. Utóbbinak köszönhető az is, hogy a Bing találatainak minősége látványosan javult az MI megjelenésével.

Mások egyelőre nem látják

Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy a legfrissebb elérhető globális statisztikákon a fenti lendület egyelőre egyáltalán nem fedezhető fel. A StatCounter adatai szerint a desktopos keresések tekintetében a Bing idén januárról februárra még vesztett is valamicskét részesedéséből (8,85 százalékról 8,19-re esett). A mobilos fronton - szintén a StatCounter számai alapján - pedig mindkét hónapban alulról súrolta a fél százalékot.

Cloud & big data

10 milliárd dollárt égetett el az Apple kísérlete

Nemrégiben derült ki, hogy Cupertinóban végleg felhagynak azzal a tervvel, hogy saját autót gyártsanak. Friss hírek szerint a kísérletezgetés még az Apple méretéhez képest sem volt filléres mulatság.
 
Hirdetés

Miért szerette Bill Gates a lusta kollégákat? – A produktivitás öt új trendje az ITSM-ben

Egy konferencia, ahol a CIO-k új produktivitásjavító eszközöket és módszereket tanulhatnak. Márciusban jön a 9. META-INF Atlassian Day – nem csak Atlassian-ügyfeleknek!

Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.